Medus kūka (gatavošana pa soļiem)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

Precizējums par sastavdaļām:  aptuveni 4 glāzes milti (man vajadzēja vairāk);
1l krējums + 1 glāze cukurs, bet var arī vairāk salduma mīļotājiem.


Pagatavošana:
Katliņā ieberam cukuru, pienu, medu un sāli. Visu uzsildām, maisām, līdz cukurs izkūst, tad pievienojam sviestu, maisām, līdz izkūst. Pieliekam sodu un uz lielas uguns maisām, līdz mainās krāsa uz brūnu, kā gotiņa. Noņemam no uguns un turpinām maisīt, lai atdziest nedaudz. Tad pa vienai pievienojam olas un rūpīgi izmaisām. Beram klāt miltus. Mīklai jasanāk mīkstai, mazliet lipīgai, bet tā, lai var izveidot mīklas bumbu.


Mīklu rūpīgi izmīcam, lai kļūst maiga, mīksta. Liekam maisiņā un atstājam uz 20 minūtēm, lai milti uzbriest.

Mīklu sadalām 6 vienādās bumbiņās.

Bumbiņu izrullējam uz cepamā papīra plānu, plānu. Kamēr vienu rullējam, pārējās turam maisiņā. Lai zinātu, ka mīkla izrullēta atbilstoša izmēra, paņemam šķīvi, pēc kura vēlāk izgriezīsim formu. Uzliekam šķīvi uz mīklas un skatāmies, vai šķīvis uzlien.
Mīklu sadurstām ar dakšiņu, lai nepiepūšas.

Cepam 200 grādos 10 minūtes, bet katra nākāmā kārta cepsies mazāk par 10 minūtēm.
Kamēr silta mīkla, uzliekam šķīvi un izgriežam apli.

Tā izdarām ar visu pārējo mīklu.

1 l krējumu putojam ar cukuru un vaniļu. Putojam, līdz paliek stingra masa un nekrīt nost no karotes.
Katru ripu apsmērējam ar krējuma kremu un kārtojam vienu uz otras. Krējumu smērējam bagātīgi.

Virsū var uzbērt riekstus vai ari sadrupināt apgriezto miklu no ripām.

Kūku liekam ledusskapī. Uz diennakti aizmirstam par to.

Krējums savelkas ripās un samitrina tās, tieši tādēļ krējumu jāsmērē bagātīgi.

Ļoti vienkārša kūka. Varētu patikt saldummīļiem.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Olas - 3.gab
  • Milti - 4.glāzes
  • Cukurs - 1.glāze
  • Medus - 6.ēd.k.
  • Sviests vai margarīns - 150.g
  • Soda - 1.tējk.
  • Sāls.šķipsniņa
  • Piens - 3.ēd.k.
  • krējums + - 1.l
  • Cukurs - 1.glāze
  • Vaniļas cukurs - 1.paciņa