Kā pagatavot ķiršu liķieri - recepte

Recepte no Helmas klubiņa pavārgrāmatas.

FOTO: Shutterstock.com

Ja ķiršu kokos daudz, pagatavo aromātisku ķiršu liķieri!

Ķiršus noskaloju, izņemu kauliņus, saberu traukā (vislabāk palielā pudelē), uzberu cukuru, pievienoju krustnagliņas, vanilīnu, kanēli, rīvētu muskatriekstu un novietoju saulē uz 8-10 dienām. Pēc tam pievienoju spirtu, 4-5 nedēļas noturu, izkāšu un pildu pudelēs.

 

Recepte no grāmatas: Helmas klubiņa pavārgrāmata. - R.: Jumava, 2008

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Muskatrieksts - 1.gab
  • Kanēlis - 10.g
  • Vanilīns - 2.g
  • Krustnagliņas - 6 - 7.gab
  • Cukurs - 1.kg
  • Ķirši - 2.kg
  • Spirts - 1/2.l