"Parka namiņa" saimniece dalās ar savu limončello recepti. Pagatavo itāļu citrona liķieri!

Kad "Mammamuntetiem.lv" ciemojās "Parka namiņā" – mazākajā viesu namiņā Rīgā –, tā saimniece Ivonna, mūs cienāja ar pašas gatavotu limončello. Tas ir viens no populārākajiem itāļu liķieriem, kas pagatavots no citronu sulas un citronu miziņas.
Limončello ir tradicionāls itāļu liķieris, ko var pagatavot arī mājas apstākļos. Šim aromātiskajam citronu liķierim ir salda vasaras garša.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Limončello ir tradicionāls itāļu liķieris, ko var pagatavot arī mājas apstākļos. Šim aromātiskajam citronu liķierim ir salda vasaras garša.

"Šī recepte man patīk ar to, ka te ir 3x mazāk cukura nekā citās, citādi jau pilns internets ar limončello liķiera receptēm," par izcili aromātisko dzērienu smaidot teic Ivonna Pīrāga, “Parka namiņa” saimniece.

 

Sastāvdaļas:

citroni: 7-8 gab.
degvīns: 0,7 litri
cukurs: 250-300 grami
ūdens: 200 ml

 

Reklāma
Reklāma

Ivonna gatavoja šādi:

  • Sagatavoju citronus – kārtīgi nomazgāju (un pat pamērcē) tos siltā ūdenī un paberzu ar sodu, lai tīrāka miza (ja vien tie nav no kāda eko-šmeko itāļu mazveikaliņa).
  • nomizoju citronus (ar parasto mizojamo tas ir ļoti ātri) tā, lai pie dzeltenajām mizām nav klāt baltās daļas (jo tās dod rūgtumu). Mizu dzelteno daļu aplēju ar šņabi lielā (~1,5 l) traukā (trauks Nr. 1).
  • citronu mīkstumiem ar asu nazi nogriezu nost balto daļu, sagraizīju un sajaucu kopā ar cukuru un ūdeni, atstāju uz 1 diennakti citā traukā (trauks Nr. 2), ko ik pa laikam apmaisīju.
  • pēc 24h no trauka Nr. 2 caur sietu nokāsu citronu mīkstumus un izmetu ārā (patiesībā neizmetu, bet gan sataisīju limonādi ) – tā, lai paliek tikai šķidrums, ko citroni atstājuši, būdami kopā ar ūdeni un cukuru. Tāds sīrupains un viegli duļķains tas šķidrums būs. 
    Un to tad vārīju līdz pirmajiem burbulīšiem.
  • kad uzvārītais šķidrums atdzisa, lēju to klāt pie trauka Nr. 1 (šņabja un mizām).
  • Tātad šajā brīdī paliek tikai 1 trauks ar šķidrumu, ko vajag atstāt mierā uz 1 nedēļu.
  • pēc nedēļas nokāš mizas un vuolā! - dzēriens gatavs!
  • Liek ledusskapī, atdzesē un bauda! 

Saistītie raksti