Gatavojam silto ziemas dzērienu mājās!

Liekas, ka tiešām ir pienākusi īsta ziema ar kārtīgu aukstumiņu, tāpēc nenāktu par ļaunu sasildīties ar kādu karstu dzērienu, kurš ir mājās gatavots, vai ne?

Protams, veikalos ir nopērkami līdzīgi dažādu variāciju karstie dzērieni, bet vai patīkamāks nav mājās gatavots karstais dzēriens?

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Protams, veikalos ir nopērkami līdzīgi dažādu variāciju karstie dzērieni, bet vai patīkamāks nav mājās gatavots karstais dzēriens?

Sastāvdaļas:

  1. 400 g saldētu ogu
  2. 150 g brūnā cukura
  3. 3 gab. mandarīnu
  4. 2 gab. anīsa zvaigžņu
  5. 1 sauja rozīņu
  6. 3 šķēlītes ingvera
  7. 3 kardamona sēklas
  8. 1/6 gab. muskatrieksta
  9. 1 kanēļa standziņa
  10. 5-7 gab. smaržīgo piparu
  11. 3 l ūdens

Gatavošana:

Katlā ielej ūdeni, kuram pievieno ogas. Noskalo mandarīnus, no kuriem izspiež sulu un pievieno dzērienam. Labākam efektiņam pievieno arī kādu mandarīna mizu. Tad dzērienam pievieno nosauktās garšvielas. Dzērienu tvaicē aptuveni pusstundu uz lēnas uguns, atļaujot garšvielām savilkties. Tad pievieno brūno cukuru (to var pievienot pēc patikas), ja ir iebildumi pret brūno cukuru, tā vietā var izmantot arī balto cukuru vai medu. Tad dzērienu nogaršo, ja ir nepieciešams - to var vēl nedaudz saldināt. Šo gardo dzērienu pasniedz siltu.

Reklāma
Reklāma

Ieteikums - saldētās ogas var aizvietot ar ievārījumu, taču tad ir jāapsver pievienojamais cukura daudzums, ja tas vispār tad ir nepieciešams.

Recepte: ''Aikāgaršo''

 

Sastāvdaļas