Saldā omlete brokastīm

FOTO: Shutterstock.com

Mazliet neparasti!

 

Sakuļ labi krietni olu dzeltenumus ar smalko cukuru. Tad pielej glāzi salda krējuma, pieber miltus, piepilina citroneļļu, piemet ari mazdrusciņ sāls un krietni sajauc. Beidzot piemaisa ari saputoto olu baltumu un cep tad karstā sviestā uz palēnas uguns gaiši brūnu no abām pusēm. Izcepto omleti apliek pēc patikas ar ievārījumu, pārliec uz pusēm vai sarullē, pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz karstu, jo atdziestot tā sakrīt.

 

Avots: M. Āriņa. Praktiskā pavārgrāmata. Izdevniecība Grāmata, 1995.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Olas - 5.gab
  • Cukurs - 5.karotes
  • Milti - 5.karotes
  • Saldais krejums - 1.glāze
  • Citroneļļa - 3.pil.
  • Sāls - 3.šķipniņas