Zeltainās siera un šķiņķa kroketes

FOTO: Shutterstock.com

Siera un šķiņķa kroketes

Sastāvdaļas: 

  • Piens - 500 ml
  • Sāls
  • Šķipsniņa rīvēta muskatrieksta
  • Sviests - 6 ēd.karotes
  • Milti - 100 gr
  • Sakapāts šķiņķis - 125 gr
  • Rīvēts asais Čedaras siers - 125 gr
  • Olas - 4 gab
  • Rīvmaize - 150 gr
  • Eļļa cepšanai - 500 ml
     

 

Pagatavošana: 
Nelielā katliņā uzvāra pienu ar sāli un muskatriekstu. Citā katliņā izkausē sviestu.  Iemisa miltus un karsē, līdz masa sabiezē. Noņem no plīts un pakāpeniski pievieno pienu. Liek atkal uz plīts un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz masa sabiezē.  Noņem no plīts un iemaisa šķiņķi, sieru un divus olas dzeltenumus. Atdzesē. 
Bļodiņā sakuļ atlikušās olas. Ar karoti veido bumbiņas valrieksta lielumā, apvārta sakultās olās, pēc tam rīvmaizē. Lielā pannā sakarsē eļļu ļoti karstu. Kroketes nelielās porcijās liek pannā un apcep zeltaini brūnas. Nosusina uz papīra dvieļa. Pasniedz galdā karstas. 

Reklāma
Reklāma

 

 

Sastāvdaļas