Ideja svētdienas saldēdienam - ābolu-aveņu uzpūtenis

Rudenī jāgatavo rudenīgi ēdieni - āboli + vēlās avenes.

Pufīgais ābolu-aveņu uzpūtenis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pufīgais ābolu-aveņu uzpūtenis

Sastāvdaļas:

  • āboli
  • avenes
  • cukurs
  • manna
  • nedaudz citronu sula

Gatavošana:

1. Katlā ielej ūdeni, nomizo ābolus, sagriež nelielos gabaliņos. Liek tos katlā. Tad pievieno arī pārlasītas, tīras avenes.

2. Kad ogas un āboli izvārījušies un izjukuši, pievieno cukuru tik daudz, cik saldu vēlas uzpūteni.

3. Kad cukurs izkusis, katlā, nepārtraukti maisot, sijā mannu.

4. Kad uzpūtenis ir sabiezējis, to lej bļodā un atdzesē.

Reklāma
Reklāma

5. Kad tas atdzisis, ar mikseri saputo. Saputojot, uzpūtenis kļūst gaišāks un pufīgāks.

6. Uzpūteni pasniedz ar aukstu pienu.

Lai Jums sanāk jaukas brokastis!

Receptes autore - Agita Gabrāne.