Svētdienas brokastu maizītes

Bez jokiem – tās ir piemērotas svētdienas brokastīm, jo mīkla tām ir jāsagatavo jau sestdienas vakarā. Bet visādi citādi – tās ir vienkārši un ātri pagatavojamas.

Maizītes var cept gan saldas, gan sāļas. Foto: Rojs Maizītis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Maizītes var cept gan saldas, gan sāļas. Foto: Rojs Maizītis

Sastāvdaļas:

300 g miltu

55 g cukura

60 g sviesta

20 rauga, svaigā

125 ml piena un ūdens jaukuma (1:1)

1 ola + 1 olas dzeltenums 

1 ola pārsmērēšanai

 

Pildījumu variācijas:

* saldais, tradicionālais – kanēlis + cukurs + skābais krējums, ko var papildināt ar svaigu rīvētu ķirbi un medu (cukura vietā), svaigām vai saldētām ogām;

Reklāma
Reklāma

* sāļais – rīvēts burkāns + sīpols + paprika + ķiploks (visi dārzeņi pirms tam jāapcep) + garšvielas, kuras tīk + siers.

 

Gatavošana:

1. Vakarā liec lielā bļodā izsijātus miltus, cukuru, sviestu, raugu, piena un ūdens maisījumu, olas un rūpīgi sakul ar mikseri – mīklai jābūt mīkstai un vijīgai (vietumis jāatlec no trauka malām). Pārklāj bļodu ar pārtikas plēvi un liec ledusskapī. 

2. No rīta ņem mīklu ārā no bļodas, izklāj uz iemiltota galda, ar rokām izlīdzini un ieklāj pildījumu. Tad sarullē, sagriez rupjās ripās, pārsmērē ar viegli sakultu olas dzeltenumu un cep 200 grādos 20–25 minūtes.

 

Recepte: Daiga Klipa, žurnāls 100 labi padomi 2012/11

 

Sastāvdaļas