Spinātu omlete ar lasi

Gaisīgā spinātu omlete lieliski garšo ar kūpinātu vai sālītu lasi. Lasi var aizstāt ar kādu citu zivi.

Omleti pasniedz ar sālītu vai kūpinātu lasi.

FOTO: Shutterstock.com

Omleti pasniedz ar sālītu vai kūpinātu lasi.

Spinātu lapas noskalo, vieglā sālsūdenī vāra 5 minūtes. Spinātu lapas sagriež palielos gabalos. Dilles noskalo un sasmalcina, dažus zariņus  atstāj rotājumam. Olas sakuļ. Pievieno majonēzi, pienu, sāli, piparus, kārveli, spinātus un dilles. Spinātu maisījumu liek ieziestā veidnē ar cauru vidu vai veidnē ar noņemamām malām. Parastu veidni ieteicams izklāt ar cepamo papīru. Spinātu omleti cep krāsnī 175 grādos 30 - 40 minūtes, līdz tā sabiezējusi. Omleti izgāž uz šķīvja. Rotā ar laša šķēlēm un dillēm. Siltu vai atdzisušu omleti pasniedz ar grauzdētu maizi.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Svaigi spināti - 250.g
  • saišķītis dilles
  • Olas - 2.gab
  • Majonēze - 50.g
  • Piens - 50.g
  • Sāls - 1.tējk.
  • Baltie pipari - 1/2.tējk.
  • kārveles - 1/2.tējk.
  • Rotajumam:
  • kūpināta laša šķēles - 4 - 6.gab
  • Dilles