Dāvini no sirds! 6 lieliski padomi pārdomātām dāvanām

Burvīgais ģimenes, draugu un tuvinieku kopā sanākšanas laiks ir klāt! Visapkārt virmo karstas šokolādes, mandarīnu un piparkūku smaržas; mūsu acis priecē grezni rotātas mājokļu fasādes, interjeri un, protams, mūžzaļās svētku eglītes! Un, kas gan būtu šie svētki bez tuvo cilvēku iepriecināšanas ar pārdomātām un sirdi sildošām dāvanām?

FOTO: Shutterstock.com

Idejas svētku dāvanām ir dažnedažādas - greznumlietas savai īpašajai otrai pusītei, noderīga virtuves iekārta vecmammai, divritenis dēlam, leļļu komplekts meitai, vai kas cits ir viegli atrodams un nopērkams tirdzniecības centros un internetveikalos, bet visām šāda veida dāvanām trūkst kāds ļoti svarīgs elements, lai tās nudien sasildītu otra sirdi un ienestu tajā svētku sajūtu. Šis elements ir ieguldītais laiks pārdomās un rūpēs par otru cilvēku, jo tam jau šie svētki ir domāti – lai parūpētos par sev tuvajiem un izjustu prieku esot kopībā un harmonijā! 

Tādēļ esam Tev sarūpējuši 6 noderīgus padomus dāvanām no sirds, kuras lēti un viegli varēsi izveidot mājās!

Pašveidoti roku sildītāji – parūpējies par mīļoto siltumu ziemas salā!


Nepieciešamais:

  • Audums, kuru patīkami turēt rokās; 
  • Drēbnieku/ auduma šķēres;
  • Drēbnieku Zigzag šķēres (vēlams, bet var iztikt);
  • Šujmašīna vai diegs un adata
  • Kniepadata
  • Rīsi

Process:

  1. Izmantojot auduma šķēres, izgrieziet 6, 8, vai 10 cm lielus auduma kvadrātiņus. Katram roksildim būs nepieciešami divi kvadrātiņi.
  2. Salieciet kvadrātiņus un sašujiet tos kopā ~0.5 cm no ārējās malas, atstājot ~2 cm atveri, kurā iepildīsiet rīsus. Ja neizmantosiet zigzag šķēres malu apgriešanai, izgrieziet maisiņu uz āru, lai noslēptu diegus. 
  3. Aizpildiet ¾ maisiņa ar rīsiem. 
  4. Izmantojiet kniepadatu, lai apturētu rīsus no ārā krišanas un aizšujiet maisiņu ciet.
  5. Izmantojot zigzag šķēres, apgrieziet malas. Tas piedos skaistu dekoratīvu elementu un palīdzēs diegiem nespuroties.

Lai izmantotu, ievietojiet mikroviļņu krāsnī uz ~20 sekundēm. Pārliecinieties, ka tie nav pārāk karsti pirms dodat mazo rociņās!

Ja Tev neatliek tik daudz laika vai apņēmības, ko veltīt mīļoto iepriecināšanai ar pašrocīgi veidotām rokdarbu dāvanām, Latvijas uzņēmums CanvasWay piedāvā iespēju izveidot unikālu foto kanvu


Pašveidotas sveces skārda bundžiņās vai stikla burciņās


Nepieciešamais:

  • Sojas vasks; 
  • Sveču degļi un turētāji;
  • Skārda bundžiņas vai burciņas;
  • Trauks vaska karsēšanai; 
  • Sveču krāsvielas

Process:

  1. Ievietojiet sveču degļa apakšu bundžas vai burkas apakšas centrā.
  2. Izkausējiet vasku uz lēnas uguns (~50-60 C) un pievienojiet krāsvielu.
  3. Noenkurojiet degļus iepildot vasku apmēram 1.5 cm augstumā no apakšas un ļaujiet tam atdzist 30 min.
  4. Pielejiet trauku pilnu gandrīz līdz augšai (atstājot ~1.5 cm) un aptiniet degli ap kociņu, lai to nocentrētu. Ļaujiet atdzist 1h.
  5. Pārbaudiet vai deglīši ir nocentrēti un atstājiet atdzist uz nakti.
  6. Noņemiet kociņu un apgrieziet degli. Svece ir gatava!\

 

Skaisti & Smaržīgi čiekuri krāsns iekuršanai


Nepieciešamais:

  • Sojas vaska pārslas; 
  • Sveču krāsvielas;
  • Sveču degļi; 
  • Sveču aromātiskās eļļas; 
  • Čiekuri.

Process:

     1. Sagatavojam darbavietu! Dziļā pannā ielejam ūdeni un ievietojam karstumizturīgu trauku, kurā karsēsim vasku. Blakus galdu noklājam ar foliju vai plēvi, kur liksim čiekurus žāvēties.
      2. Ievietojam vasku konteinerī un ļaujam tam lēnām kust, pamaisot, lai process būtu vienmērīgs. Pievienojam krāsvielas pēc saviem ieskatiem. Jāņem vērā, ka gatavo čiekuru krāsa krasi atšķirsies no šķidrā vaska krāsas, tādēļ iesaku notestēt krāsu uzpilinot pāris pilītes uz plēves un ļaujot tam sacietēt. 
      3. Pievienojam aromātiskās eļļas – ieteicamā proporcija svecēm ir 30 ml/ 0.5 kg vaska pārslu, bet varat droši likt vairāk vai mazāk pēc saviem ieskatiem.
      4. Ļaujam vaskam atdzist 20-30 minūtes, lai tas pēc iespējas labāk pieķertos klāt čiekuriem (nenoslīdētu (par karstu) un neatstātu kunkuļus (par vēsu)). Mēģinam to turēt šādā temperatūrā noregulējot ļoti mazu liesmu.

      5. Kamēr vasks dziest, apsienam čiekurus ar degli, kas palīdzēs ar degšanu. Nogriežam 30 cm garu strēmeli, pārlokam to uz pusēm un izveidojam cilpiņu. Cilpiņu turam čiekura augšpusē un abos virzienos izvijam striķus cauri čiekuram, noslēpjot tos iekšpusē.
     6. Kad vasks sāks apvilkties uz trauka malām, zinām ka tas ir gatavs čiekuru mērkšanai! Pieturam to aiz cilpiņas (izpalīdzam ar koka lāpstiņu otrā rokā) un iemērcam, tad izvelkam ārā un ļaujam vaskam notecēt (jo vairāk notek, jo labāk izskatīsies). Noliekam uz plēves, ļaujam 15 minūtes nožūt, tad noņemam apakšiņu un mērcējam atkal. Katru čiekuru iemērcam 2-4 reizes. Pēdējā reizē izmantojam mazliet karstāku vasku – tas piedos spīdumu! 
     7. Pievienojam klāt katram čiekuram foršu zīmīti, teiksim "Sasildi sirdi un iededz liesmu!" 

 

Vīna maisiņš no džempera piedurknes


Nepieciešamais:

  • Vecs un nevajadzīgs džemperis VAI džemperis no lietoto apģērbu veikala (Otrā Elpa);
  • Šķēres;
  • Šujmašīna vai diegs un adata;
  • Lentīte;
  • Pildspalva vai marķieris
Reklāma
Reklāma

Process:

  1. Nogrieziet no džempera piedurknes ~30 cm garu staru un izvelciet iekšpusi uz āru.
  2. Tad, izmantojot marķieri, apvelciet uz džempera vīna pudeles dibenu un izgrieziet to ārā (vēlams mazlietiņ ekstra šuvēm). Atcerieties marķējumu izdarīt džempera iekšpusē. Pielieciet izgriezto apli klāt piedurknei griezuma pusē un sašujiet tos kopā.
  3. Izgrieziet uz ārpusi, ieslidiniet vīna pudeli un pievienojiet dekoratīvu lentīti.

 

Pārvērt vecu kreklu stilīgā priekšautā!

Nepieciešamais:

  • Priekšauts; vecs, tīrs krekls; kontrastējošs audums;
  • Papīrs; gludeklis; auduma marķieris; šķēres; kniepadatas;
  • Dekoratīva lente priekšauta cilpai un sienamajām strēmelēm;
  • Šujmašīna.

Process:

  1. Uz papīra izveidojiet maketu/ paraugu Jūsu priekšauta dizainam izmantojot citu priekšautu. Ņemiet vērā, ka tam jāsaiet guļus nolikta krekla šuvēs.
  2. Aiztaisiet krekla pogas, izgrieziet kreklu uz ārpusi un izgludiniet to. Uzlieciet izveidoto papīra formu krekla priekšpusē (tā lai augšpuse būtu tieši zem apkakles) un apvelciet formu ar auduma marķieri. Atkārtojiet uz krekla aizmugures (vai uz kontrastējošā auduma) un izgrieziet.
  3. Izklājiet bez-pogu krekla pusi vai audumu uz galda ar ārpusi (puse ar vēlamo attēlu/ rakstu) uz augšu. Ar kniepadatām piestipriniet klāt lentas kakla cilpai auduma augšpusē (tievākais gals) un viduklim centrā.
  4. Novietojiet aizpogāto kreklu virsū audumam tā, lai pogas būtu ar skatu uz leju un lentas starp audumiem. Nostipriniet ar kniepadatām.
  5. Ar šujmašīnu sašujiet audumus kopā apmēram 1-1.5 cm attālumā no malas. Lentas nostipriniet, tās sašujot vairākkārtīgi.
  6. Atveriet pāris pogas un izvelciet priekšautu cauri uz ārējo pusi.

 

Pašgatavotas ziepes ar greipfrūtu-lavandas un kokosriekstu-mētras aromātiem


Nepieciešamais:

  • Viena greipfrūta miziņa; 
  • 1-2 karotes lavandas; 
  • 3 karotes kokosriekstu pārslu; 
  • 8-10 salvijas lapas; 
  • 15-20 pilieni piparmētru eļļas; 
  • 15-20 pilieni lavandas eļļas; 
  • 500g Šijas koka sviesta; 
  • Ziepju formiņas (jebkurš karstumizturīgs materiāls)

Process:

  1. Vienmērīgi maisot, uzkarsējiet 250g Šijas sviestu līdz tas iegūst krēmīgu konsistenci.
  2. Sarīvējiet greipfrūta miziņu un sajauciet to ar lavandu un 15-20 lavandas eļļas pilieniem VAI sakapājiet salvijas lapas un pievienojiet kokosriekstu pārslas un 15-20 pilienus piparmētru eļļas bieži maisot, lai masa izveidojas vienmērīga.
  3. Ievietojiet ingredientus katliņā, kārtīgi maisiet līdz masa mazliet atdziest un ielejiet izvēlētajās formiņās vērojot, lai ingredienti ir vienmērīgi izvietoti trauciņā.
  4. Ļaujiet formām atdzist 1h un pēc tam ievietojiet tās saldētavā uz vēl 1h.
  5. Izņemiet ziepes ārā no formām. Tām vajadzētu viegli iznākt ārā ar sviesta naža palīdzību. 


Cerams, ka kāda no šīm idejām aizķersies prātā un noderēs mīļoto iepriecināšanai svētkos. Bet, ja Tev neatliek tik daudz laika vai apņēmības, ko veltīt mīļoto iepriecināšanai ar pašrocīgi veidotām rokdarbu dāvanām, Latvijas uzņēmums CanvasWay piedāvā Tev lielisku iespēju izveidot unikālu, personalizētu foto kanvu, kanvas kolāžu, vai multi-kanvu ar savām bildēm vai attēliem! 

 

Tas ir ātrs, ērts un oriģināls veids, kā iemūžināt īpašos brīžus ar sev tuvajiem un mīļajiem cilvēkiem. Turklāt, CanvasWay unikālajā 3D telpā varēsi apskatīt, rediģēt un pielāgot kanvu sev tieši tādu, kādu to vēlies jau pirms pasūtīšanas! Pie tam, CanvasWay izpalīdzīgā komanda pirms kanvas izgatavošanas, pārliecināsies par attēlu kvalitāti un, ja būs nepieciešams, veiks attēlu korekcijas un sazināsies ar Jums, kā arī nosūtīs maketu apstiprināšanai. Īsāk sakot, viņi parūpēsies par Jums un Jūsu vēlmēm!

 

CanvasWay lapas galerijas sadaļā atradīsi arī īpaši atlasītus, augstas kvalitātes attēlus dažnedažādās tematikās – krāšņi Ziedu motīvi, jauki un mīlīgi Dzīvnieki, kliedzoši un inovatīvi Abstrakti, Pasaulslavenu mākslas darbu reprodukcijas, apburošas Ainavas un daudz kā cita!

 


 

 

IZVEIDO SAVU FOTO KANVU ŠEIT

VAI

IZVĒLIES NO GALERIJAS ŠEIT

 

Ja Tev rodas kādi jautājumi vai nepieciešama konsultācija par foto kanvas izveidošanu, droši raksti uz info@canvasway.lv, vai zvani uz tālruni 27 071 150 un CanvasWay komanda Tev palīdzēs!


Materiāls tapis iedvesmojoties no:
1. http://raeannkelly.com/a-little-cozy-goes-a-long-way-and-a-hand-warmer-diy/
2. http://www.countryliving.com/diy-crafts/how-to/a2648/candles-tins-0109/
3. http://somethingturquoise.com/2014/12/12/diy-pinecone-fire-starter-favors/
4. http://www.thatswhatchesaid.net/sweater-sleeve-wine-bottle-gift-bags/