Kreicbergu ģimenes idejas, kā 18. novembri atzīmēt kopā ar bērniem + pamācība gaismas laternas izveidei

“Esam lepni, ka esam latvieši un mums ir svarīgi nodot saviem bērniem šo pateicību par mūsu mājām, valodu, dabu un visu to, ko dod mums Latvija,” stāsta Kreicbergu ģimene no Rīgas. Mairita un Kārlis audzina 2 bērnus – Raienu (8 gadi) un Melisu (4 gadi). Jāuzsver, ka Melisa piedzima tieši Latvijas dzimšanas dienā – 18. novembrī.
18. novembris Kreicbergu ģimenē ir dubultsvētki, jo tieši šajā dienā savu dzimšanas dienu svin arī viņu jaunākā atvase Melisa.

FOTO: Publicitātes foto

18. novembris Kreicbergu ģimenē ir dubultsvētki, jo tieši šajā dienā savu dzimšanas dienu svin arī viņu jaunākā atvase Melisa.

Lai arī Mairita ar vīru Kārli ir īsti Latvijas patrioti un valsts svētkus atzīmēja arī pirms bērnu ienākšanas ģimenē, tomēr tieši atvases šo svētku svinēšanu esot padarījušas vēl apzinātāku, spēcīgāku un īpašāku. 

 

Jāpiemin, ka 18. novembris viņu ģimenē ir dubultsvētki, jo tieši šajā dienā savu dzimšanas dienu svin arī meita Melisa. “Tas, protams, dod vēl īpašāku sajūtu, ir lepnums un prieks, ka varam savas meitas svētkus svinēt kopā ar Latvijas svētkiem,” stāsta mamma Mairita.

 

Novembris ir Latvijas svētku mēnesis, kad visa ģimene cenšas būt klātesoša daudzos aktuālajos pasākumos, kas tiek rīkoti par godu Latvijai. “Lāčplēša dienā dodamies nolikt svecītes, parasti arī izstaigājam Vecrīgu, aizejam pie Brīvības pieminekļa, kā arī apmeklējam Latvijas vēstures būtiskākos muzejus,” stāsta mamma Mairita.

 

Novembrī tiek lasītas arī tematiskās bērnu grāmatas par Latviju, ar bērniem kopā tiek iepazīta Latvijas karte un pildīti dažādi radoši uzdevumi. Arī bērni gatavojas Latvijas dzimšanas dienai – viņi izgatavo Latvijas karodziņus un ar tiem dekorē māju. 

 

Katru gadu tiek izgatavoti arī svečturi. “Tas arī ir tas, kas bērniem patīk – gatavošanās darbi!” atklāj Mairita. Svētku dienā visa ģimenē kopā parasti apmeklējot kādu pasākumu, koncertu vai gaismas šovu. Neatņemama sastāvdaļa ir arī svētku galda klāšana, piedomājot par tematiskiem aksesuāriem un ēdieniem.

 

 

Reklāma
Reklāma

Tas ir ļoti svinīgs un priecīgs brīdis, kad visa ģimene vakarā svinīgi saģērbušies pulcējas pie svētku galda un bauda svētku vakariņām – uzskata Kreicbergu ģimene.

 

 

 

Svētku laterna

Mairita iesaka uz svētkiem kopā ar bērniem izgatavot svečturi jeb svētku laternu. Šo ideju var realizēt kopā pat ar ģimenes pašiem mazākajiem. 

 

Nepieciešams:

  • jebkāda izmēra un formas burciņa;
  • tumšsarkanas papīra salvetes;
  • PVA līme

 

Darba gaita:

  1. Plēš salvetes un ar PVA līmi tās līmē pie burciņas.
  2. Burciņas var rotāt ar atbilstošas krāsas lentītēm.

Saistītie raksti