Duku ģimene: “Svinam apzināti un vienmēr dziedam Latvijas himnu”

Valsts svētku nedēļā vaicājām, kā 18. novembri svin ģimenes Latvijā. Edgars un Inga Duki teic: “Tā ir mūsu mīļās zemes Latvijas dzimšanas diena, kuru svinam apzināti.”
Arī šogad Duku ģimene (Edgars, Inga un abu bērni – Bruno un Ance) klās svētku galdu un dosies īpašajā 18. novembra pastaigā.

FOTO: no personīgā arhīva

Arī šogad Duku ģimene (Edgars, Inga un abu bērni – Bruno un Ance) klās svētku galdu un dosies īpašajā 18. novembra pastaigā.

Duku ģimenē aug divi skolēni – Bruno un Ance, kuri nu jau paši ir aktīvi svētku rīkotāji, ne tikai to dalībnieki. 

Skaists galda klājums ir neatņemama svētku daļa.

 

Inga teic, ka pēdējos desmit gadus apzināti tiek svinēts 18. novembris – ar skaistām, tematiskām pusdienām vai vakariņām, ar spēlēm par Latviju un noteikti kopā ar draugiem un ģimeni. “Vienmēr dziedam himnu “Dievs, svētī Latviju!” un lūdzam par mūsu zemi, tās cilvēkiem un valdību, ejam lāpu gājienos,” atklāj Inga.

Pirms pāris gadiem kopā ar draugu ģimenēm apmeklēts “Staro Rīga” festivāls. 

 

Reklāma
Reklāma

Duki atzīst – ir ļoti svarīgi ar savu piemēru parādīt bērniem, ka pat tad, ja nepiekrītam kādiem lēmumiem, ko dara valdība, Dievs mūs ir aicinājis to cienīt un lūgt par to: “Mācām arī bērniem, ka mums ir tik daudz par ko pateikties un priecāties. Latvija ir īpaša un ļoti, ļoti skaista zeme.”

 

Ģimene neslēpj, ka ilgojas pēc laika, kad atkal būs iespēja piedzīvot to īpašo vienotību, kādu izjūt, visai tautai kopā svinot šos svētkus – ar dziesmām, ar “Staro Rīga” festivālu, ar salūtu un citiem pasākumiem, ko parasti centušies apmeklēt.

Un kādi plāni šī gada 18. novembra svinībām? “Arī šajā gadā rīkosim pusdienas,” viņi teic, “noliksim svecītes un iziesim kopīgā pastaigā. Arī šajā gadā mūsu lūgšana ir, lai Dievs svētī Latviju!”

Saistītie raksti