Piecu bērnu ģimene: “Latvijas dzimšanas diena mums vienmēr ir lieli svētki”

Valsts svētku nedēļā lūkojam, kā Latvijas dzimšanas dienu svin mūsu līdzcilvēki. Šoreiz – Liepiņu ģimenes stāsts.
Liepiņu ģimene pirms diviem gadiem, atzīmējot Latvijas dzimšanas dienu.

FOTO: no personīgā arhīva

Liepiņu ģimene pirms diviem gadiem, atzīmējot Latvijas dzimšanas dienu.

Māra un Karīnas Liepiņu ģimenē šogad sagaidīts piektais bērniņš, un, kā atzīst Karīna, svētku svinēšana ļoti tieši atkarīga no tā, vai konkrētajā gadā mājās ir vai nav zīdainis. Ja nav, ģimene apmeklē arī svētku salūtu, taču citas tradīcijas gan neizpaliek nevienā gadā. 

Pērn 18. novembrī. Priekšplānā Rebeka un Ārons, bet aizmugurē Estere un Noa. 

 

Liepiņu ģimenē Latvijas dzimšanas diena tiks svinēta jau 11. gadu, ar bērniem pārrunājot 18. novembra notikumus un to, cik tad Latvijai šogad ir gadu. 

Pie svētku galda draugu lokā.

 

Reklāma
Reklāma

“Gatavojam arī svētku maltīti. Dažreiz tās ir brokastis, citreiz pusdienas vai vakariņas, kas parasti ir plašākā vai šaurākā draugu lokā. Vienmēr parūpējamies par svētku galda noformējumu Latvijas karoga krāsās. Un kas tad būtu dzimšanas diena bez kūkas?! Tā arī vienmēr tiek celta galdā, cenšoties padomāt par kūkas dekorācijām,” stāsta Karīna un piebilst, ka iespēju robežās tiek apmeklēts arī festivāls “Staro Rīga”.  

Pašu gatavotas svētku kūkas.


Tāpat šajā dienā neiztrūkstoša ir kāda zināšanu spēle par Latviju. Tematiskos jautājumus sagatavo Karīna pati vai tiek izmantotas kādas alternatīvas galda spēles, piemēram, spēle “Latvija”. 

Neiztrūkstošas ir Latvijas tematikai veltītas spēles, tostarp arī pašu radītas. 


Sarunas beigās ģimene atzīst, ka šis būs jau otrais gads, kad Latvijas dzimšanas diena tiks svinēta klusi valstī ieviesto ierobežojumu dēļ, taču “18. novembris mums vienmēr ir lieli svētki, kad izjūtam patiešām pacilājošu un priecīgu noskaņojumu”.

Saistītie raksti