Valsts svētkos cepsim kūku! Ģimene dalās savā vienkāršās kūkas receptē

"Mūsu mājās svētki nav iedomājami bez gardām vakariņām un pašu ceptas kūkas. Bērni - Marta un Kārlis - ir labākie mīklas degustētāji un karošu laizītāji, kad top kūka, jo acīmredzot viņiem tā labāk garšo pirms ir izcepta! -Tad mazie kārumnieki ir gatavi apēst visu mīklu," stāsta mamma Liene Kalna.

Kalnu ģimenē Valsts svētku tradīcija ir uzcept kūku. Cepšanā ar prieku iesaistās arī bērni.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kalnu ģimenē Valsts svētku tradīcija ir uzcept kūku. Cepšanā ar prieku iesaistās arī bērni.

 

"Lai arī īsti līdz galam bērniem vēl nav skaidrs, kā Latvija "piedzima", mūsu mazie patrioti Latvijas dzimšanas dienu gaida kā savējo - ar piespraustām lentītēm pie apģērba, mājās tiek dedzinātas svecītes sarkanbaltsarkanos toņos un gaidīta diena, kad par godu Latvijai būs salūts un svētku vakariņas ģimenes lokā," savas ģimenes Valsts svētku svinēšanas tradīcijās dalās Martas un Kārļa mamma Liene Kalna. Svētkos viņi parasti cepot kūku un dalās savas iecienītās kūkas - burkānkūkas - receptē.

svētku kūka

Kalnu ģimenes burkānkūka – ļoti vienkārša, ātri pagatavojama un garšīga

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas:
160g olīveļļa
3 olas
250g brūnais cukurs
200g milti
3 tēj.k. cepamais pulveris
4 sarīvēti burkāni
2 ēd.k. kanēlis
Glazūrai:
150 g melnā šokolāde
100 g saldais krējums
30 g sviests

Gatavošana:
Samaisa kopā olīveļļu, brūno cukuru un olas. Pievieno iesijātus miltus kopā ar kanēli un cepamo pulveri, tad visam pievieno burkānus, kārtīgi samaisa un lej formā, kas izklāta ar cepamo papīru un mazliet iesmērēta ar sviestu. Cep aptuveni 30-35 minūtes 180 grādu temperatūrā.
Kad kūka atdzisusi, pārlej ar šokolādi, kas izkausēta kopā ar saldo krējumu un sviestu. Kūku var apbērt ar riekstiem, žāvētiem augļiem vai jebko citu, kas bērniem garšo gan ar acīm, gan ar garšu kārpiņām!