Idejas jautrām Lieldienām!

Šogad ir reta situācija, kad Lieldienas ir 1. aprīlī. Tas nozīmē, ka šajā dienā ir jāatrod vieta arī jokiem!

Viens no jokiem, ko jau senākos laikos lika lietā mūsu senči – koka olas ieslēpšana starp īstajām.

FOTO: Shutterstock.com

Viens no jokiem, ko jau senākos laikos lika lietā mūsu senči – koka olas ieslēpšana starp īstajām.

Šogad ir reta situācija, kad Lieldienas ir 1. aprīlī. Tas nozīmē, ka šajā dienā ir jāatrod vieta arī jokiem!

 

Koka ola
Šīs Lieldienas noteikti ir īstās, kad mazliet pajautroties un izstrādāt kādu stiķi. Viens no jokiem, ko jau senākos laikos lika lietā mūsu senči – koka olas ieslēpšana starp īstajām. Koka olas izgatavošana nav vienkārša, jo nepieciešamas iemaņas kokapstrādē, kā arī specifiski instrumenti. Ja jūsu mājās nevienam kokapstrāde nav hobijs, ir vērts apvaicāties draugiem un radiem. Labā ziņa, ka, ierakstot interneta meklētājā vārdus “koka ola”, ir iespējams atrast meistarus, kas pārdod savus darinājumus. Kad ola rokā, atliek to nokrāsot tā, lai izskatās pēc iespējas līdzīgāka pārējām olām. Vietnē Pinterest ir ļoti daudz ideju, ko izmantot olu krāsošanā. Un rezultātā uzvara olu kaujās garantēta! 
Ideja! Ja koka olu ir gana lielā daudzumā, varat spēlēt olu ripināšanu, neriskējot sasist īstās olas. 


Norādes līdz īstajām olām
Bērniem ļoti patīk olu meklēšanas process. Jāatzīst, ka tas patīk arī pieaugušajiem. Joku dienai piemērota būs olu meklēšana, izmantojot norādes. Tas nozīmē, ka brīdī, kad jau šķiet – urā! olas ir atrastas – tomēr izrādās, ka tā ir tikai kārtējā norāde.

Lieldienas

Norādes var būt dažādas, piemēram, kokos iekārtas izpūstas vai no filca veidotas olas, mazas zīmītes, kur var izlasīt nākamā punkta atrašanās vietu, nokrāsoti akmentiņi, kas izskatās kā olas. Kad maršruts veikts, galā izdodas atrast īstās zaķa atnestās olas vai lielu, lielu strausa olu


Zaķa nestās olas... kokā!
Lieldienas pirmajā aprīlī ir diena, kad joki nebeidzas. Šobrīd varam tik minēt, cik pārsteigti bērni (un pieaugušie!) būs tad, kad zaķa atnestās olas, kas parasti ir kaut kur uz zemes vai zāļu pudurī, šajā reizē būs koka zaros īstā ligzdā.

Lieldienas

Ligzdas veidošanai varat izmantot mežā sagrieztus kazenājus (ieteicams strādāt ar cimdiem, jo kazenāji ir asi), noderēs arī smalkie bērzu zari, kas savīti ligzdas formā. Malu piepildīšanai var izmantot sūnas, ķērpjus, arī veikalā nopērkamo sizāli. Arī ligzdas gatavošanas pamācības var meklēt vietnē Pinterest. Kad ligzda gatava, tajā uzmanīgi saliek olas un novieto iepriekš noskatītā vietā koku zaros. 


Brokastu olas sirsniņas formā
Kad rīta skrējiens pa dārzu un olu meklēšana rezultējusies ar veselu grozu krāsainām olām, laiks gatavot brokastis, protams, pasniedzot dažādi pagatavotas olas. Lūk, ideja: ņem desiņas, ko sagriež un ar mazajiem koka irbulīšiem sasprauž sirsniņas formā.

Reklāma
Reklāma
Lieldienas

Tad liek uz pannas, nedaudz apcep, vidū ielej pārsistu olu un apcep vēl mazliet. Liek uz šķīvja un rotā ar pavasara zaļumiem. Varat atgādināt mīļajiem par tradīciju, ka Lieldienu rītā pirmā ola noteikti jāapkaisa ar sāli, lai visu gadu nebūtu jāmelo. Tā kā šogad Lieldienas ir 1. aprīlī, varat sarīkot melošanas sacensības – kurš izstāstīs neticamāko stāstu? 

 

Pildītas olas. Uzkoda, gaidot viesus
Ja šajā dienā gaidāt viesus (un arī tad, ja dienu mājās plānojat pavadīt ģimenes lokā), varat pārsteigt sevi un mīļos ar neparastām pildītām olām.

Pildītas olas

Tās gatavo pavisam vienkārši. Izvāra olas, atdzesē, pārgriež uz pusēm. Dzeltenumus izņem un saliek traukā, tur pievieno avokado, garšvielas pēc izvēles, samīca viendabīgā masā. Un to pilda atpakaļ olu baltumos. Rotā ar zaļumiem. 


Miera brīžiem
Kad esat izskrējušies, izjokojušies un izdauzījušies, varat piedāvāt bērniem kādas mierīgas, tematiskas nodarbes. Piemēram, virtuālu krāsojamo grāmatu. Varbūt katrs ģimenes loceklis var izvēlēties savu zīmējumu un sacensties, kuram sanāks košāks un krāsaināks. Protams, varat piedāvāt arī izprintētus zīmējums, ko bērni var izkrāsot. Ir arī dažādas Lieldienu tematikā veidotas spēles, kurās jākrāso olas, jāmeklē tās un jāpiedalās olu sišanas sacensībās. 


Jautrus un prieka pilnus svētkus!