Ietērpjam mājokli Lieldienu rotā! FOTO

Lieldienas ir brīnišķīgi pavasara svētki, kurus gaidot, izmazgāt aizkarus, izpurināt segas, atvērt plaši logus un sapost mājokli svētku noskaņās.

FOTO: Shutterstock.com

 

Dalāmies vienkāršās un skaistās idejās, kā radīt mājās pavasara noskaņu un Lieldienu sajūtas. 


Košie Lieldienu piekari

Olu piekariņi
Lai izgatavotu košus Lieldienu piekarus, olu čaumalas jāsāk krāt laikus. Ja esat omletes cienītāji, tad šis uzdevums jūsu ģimenei būs pavisam vienkāršs – katru rītu, kad gatavojat olas, uzmanīgi izsitiet caurumus olas abos galos, tad pa vienu no tiem pašu olu iepūtiet bļodā. Čaumalas nolieciet siltā un sausā vietā izkalst. Lieldienu priekšvakarā čaumalas varat izkrāsot pēc sirds patikas. Tad jums būs nepieciešamas krāsainas aukliņas, uz kurām savērt izkrāsotās čaumalas, kuras nostiprina, sienot mezglus. 


Meža smaržas kompozīcija

Lieldienu kompozīcija
Ja plānojat doties uz mežu, atcerieties savākt dažādus dabas materiālus brīnišķīgai kompozīcijai. Jums noderēs pūpolu zari, glītas sūnas, kāds akmentiņš, pirmie pavasara ziedi. Kompozīciju varat kārtot kādā grozā vai māla šķīvī. Varat izmantot arī tortes paliktni no stikla, uz kura novietot sarūpētos materiālus. Vidū varat nolikt nelielu vāzīti ar ziediem, malās izkārtot izgreznotas Lieldienu olas. 


Sūnu bumbuļi

Bumbuļi no sūnām
Ja esat bijuši mežā un savākuši sūnu krājumus, varat izgatavot skaistu un Lieldienu tematikai atbilstošu rotājumu – sūnu bumbuļus. Tos var veidot gan apaļus, gan ovālus. Savukārt izrotāt tos var ar krāsainām lentītēm, dzijas gabaliņiem, mazām pērlītēm. Kad gatavas, glīti izkārtotas stikla traukā vai grozā, tās noteikti kļūs par skaistu svētku noformējumu. 


Mazie cālīši no dzijas
Mazo, dzelteno cālīšu izgatavošana būs nodarbe, kurā pilnīgi noteikti vēlēsies iesaistīties gan lielāki, gan mazāki bērni, jo rezultāts patiešām iepriecinās. Turklāt darbiņš ir gana vienkāršs un pa spēkam arī mazākiem Lieldienu svinētājiem. Ideja! Varat izveidot katrs savu cālīti, radot lielo cāļu ģimeni. Lai uzzinātu, kā veidot cāļus no dzijas, skaties video! 

Reklāma
Reklāma


Čaumalas ar asniņu

Čaumalas ar asniņu
Neparastu interjera elementu varat izgatavot no olu čaumalām, kuras piebērtas ar melnzemi. Un tajās iesēta kāda saulespuķu vai samtenes sēkliņa. Čaumalas ar dēstu var ievietot olu kastītē, ko bērns izkrāsojis vai arī izrotājis dabas veltēm – sūnām un pūpola zariņiem. Kastīti ar čaumalām ieteicams novietot uz saulainākās palodzes un regulāri aplaistīt. Kad stādiņi būs paaugušies, varēsiet izstādīt balkona kastē vai dārzā kādā dobē.


Origami zaķēni

Origami zaķēni
Viens no populārākajiem Lieldienu simboliem ir zaķis. Tādu jūs varat izgatavot no papīra. Šajā reizē palīgā jāņem kāda grāmata par papīra locīšanas mākslu vai lietotne viedierīcē, piemēram, “Origami 3D”, kur var atrast pamācības, kā pa soļiem no papīra veidot visdažādākās figūras, arī zaķi. 


Galda noformējums Lieldienu tematikā

Galda rotājums
Kad klāt Lielā diena, ir vērts padomāt, kā arī svētku galdu izrotāt Lieldienu noskaņās. Viens no paņēmieniem, kas strādā vienmēr, ir salvešu izvēle. Lieldienām piestāvēs košās krāsas – spilgti zaļa, koši sarkana, saules dzeltena. Salveti varat apsiet ar glītu lentīti un izrotāt ar pavasara ziediem. Kad visi esat sasēdušies pie galda, ziedus varat salikt vāzē. Mūsdienās ir pieejamas dažādas lietotnes, kurās smelties idejas gan rotājumu veidošanai, gan galda greznošanai. Viena no tādām ir “Easter DIY Tutorials Free”

Iedvesmojieties un baudiet svētkus!