Zīdīšanas nodarbības topošajiem vecākiem - bez maksas!

Ģimenes portāls mammamuntetiem.lv sadarbībā ar BebiCentrs  piedāvā topošajiem vecākiem apmeklēt zīdīšanas nodarbības - bez maksas! Topošo vecāku skolas piedāvājumā ir vēl septiņas izglītojošas nodarbības pie zinošiem speciālistiem.

Bezmaksas nodarbības topošajiem vecākiem!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Bezmaksas nodarbības topošajiem vecākiem!

„Mātes piens ir labākais uzturs mazulim – šo saukli šodien zina ikviena mamma un tētis. Taču brīdī, kad bērniņš ir klāt un rodas kādi zīdīšanas sarežģījumu, ar viena teikuma zināšanu ir krietni par maz,” saka portāla „Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. Apkopotie portāla lasītāju pieredzes stāsti liecina – zīdīšanas uzsākšanas rādītāji Latvijā ir veiksmīgi un labi. Taču tikpat augsti rādītāji diemžēl ir arī agrīnai zīdīšanas pārtraukšanai. Lai gan Pasaules Veselības organizācija (PVO) rekomendē pirmajos sešos mazuļa dzīves mēnešos kā vienīgo uzturu bērniņam nodrošināt mātes pienu, Latvijas mammām šo rekomendāciju ir grūti ievērot.


Analizējot mammu pieredzes stāstus, kas publicēti portālā, ieskicējas vairākas problēmas agrīnai zīdīšanas pārtraukšanai. Galvenā no tām – atbalsta trūkums māmiņai. Proti, kad mamma saskaras ar grūtībām zīdīšanā, tā vietā, lai saņemtu atbalstu un iedrošinājumu no apkārtējiem, tai skaitā dzemdību iestādes speciālistiem, mammai rekomendē uzsākt piebarošanu ar mātes piena aizstājēju. Tajā brīdī jaunās mammas pašapziņa sarūk un viņa tiešām atmet domu par zīdīšanas turpināšanu.

Lasītāju pieredzes stāsti liecina – zīdīšanas uzsākšanas rādītāji Latvijā ir veiksmīgi un labi. Taču tikpat augsti rādītāji diemžēl ir arī agrīnai zīdīšanas pārtraukšanai.

„Lai grūtību brīdī mammai ir zināšanas, kurās rast atbildes, un blakus ir zīdīšanas jautājumos zinošs bērniņa tētis, kurš savai sievietei un bērna mammai var sniegt atbalstu. Tāpēc uz nodarbībām aicināti arī tēti,” uzskata I.Akmentiņa-Smildziņa.

Nodarbībās apskatītie temati:
•    zīdīšanas fizioloģija. Kāpēc mātes piens ir vislabākais zīdainim;
•    māmiņas emocijas un to ietekme uz zīdīšanu;
•    kā un kāpēc zīdīšana labvēlīgi ietekmē māmiņu un viņas veselību;
•    zīdīšanas pozas, to praktiska demonstrēšana;
•    biežākās problēmas, uzsākot zīdīšanu;
•    vai ir vajadzīgs barošanas režīms un kāds tas ir zīdainim pirmajos mēnešos?
•    kā saprast, vai piens ir pietiekami sātīgs un kā to ietekmē mammas diēta?
•    kā noskaidrot, vai bērniņam pietiek piena un kā rīkoties, ja tā pietrūkst?
•    kā zīdīšana ietekmē bērna veselību?
•    ko darīt, ja bērnam ir kolikas?
•    kā labāk atslaukt un uzglabāt pienu un kad to vajag darīt?
•    kas notiek ar pienu, ja mamma ir saslimusi un jālieto medikamenti?
•    kur meklēt informāciju un palīdzību zīdīšanas jautājumos.


Informācija par zīdīšanas nodarbībām:
Nodarbības vadītāja: zīdīšanas konsultante Sandra Lase.


Tuvākās nodarbības:
30.septembris plkst. 18:00.


Nodarbības ilgums: 2 stundas
Norises vieta: Rīga, Brīvības iela 40-16(pagalmā), Gudro Sievu skolā

PIETEIKTIES NODARBĪBAI!

Nodarbības iespējams apmeklēt bez maksas!

Nodarbību līdzfinansē, atbalsta Kvalitatīvāko bērnu preču veikals Latvijā "BebiCentrs"


Bebicentrs - kvalitatīvāko bērnu preču veikals Latvijā.

Tikšanās vieta Brīvības iela 174a, Rīgā vai mūsu interneta veikalā www.bebicentrs.lv.

Mūsu veikalā pieejamas preces vecākiem un viņu bērniņiem no 0-3 gadu vecumam. Veikalā klientu konsultanti izstastīs visu nepieciešamo informāciju, jo ar šo un cita veida produkciju stradā jau vairāk kā 10 gadus. Piedāvājam saviem klientiem iespēju praktiski iepazīt preci, saprast tā izmantošanu, lai ikdienas dzīve ritētu mierīgāk un gaidīšanas laiks būtu patīkamāks. Esam oficiālie izplatītāji tādiem razotājiem kā Cybex, Teutonia, Mamas&Papas, Carriwell, Difrax un vēl citām firmām. Saviem draugiem vēlamies piedāvāt tikai to labāko, tādēļ nodarbības sniegsim gan kvalitatīvu informāciju, gan dāvanas jaukākai ikdienai un bērna nākotnei!

Reklāma
Reklāma

 

TOPOŠO VECĀKU SKOLA:

Pirmsdzemdību kursu ietvaros notiek piecas dažādas nodarbības, ko vada pieredzes bagāti un zinoši speciālisti. Nodarbībās runāsim ne vien par grūtniecības un dzemdību norisi, bet arī par pāra attiecībām (arī seksuālajām) un to, kā bērniņa ienākšana ģimenē ietekmē sievietes un vīrieša turpmāko dzīvi un savstarpējās attiecības. Klausīsimies teoriju un speciālistu pieredzi, ieturēsim tējas pauzi un speciālistiem uzdosim savus jautājumus. 

Izejot šo apmācību, Mātes pasē tiks iespiests zīmodziņš, kas dzemdībās ļauj piedalīties arī tētim (lai saņemtu zīmodziņu, jāapmeklē vismaz divas nodarbības). Nodarbības vari apmeklēt jauktā secībā.

 

 

Nodarbības notiek mājīgajās mammamuntetiem.lv un Gudro Sievu skolas telpās

Rīgā, Brīvības ielā 40 (pagalmā)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Cienāsim ar Dallmayr kafiju un Maiznīcas FLORA cepumiem