Trenējies Lieldienām, izvāri olu bez čaumalas

Gatavojoties Lieldienām, izpušķo māju ar skaisti izdaiļotām, izpūstām olu čaumalām. Lai olu baltumi un dzeltenumi nebūtu jāmet laukā, tu vari pagatavot omleti, pievienot tās svētku kūkai vai izvārīt tās bez čaumalām. 

FOTO: Shutterstock.com

Gatavojoties Lieldienām, izpušķo māju ar skaisti izdaiļotām, izpūstām olu čaumalām. Lai olu baltumi un dzeltenumi nebūtu jāmet laukā, tu vari pagatavot omleti, pievienot tās svētku kūkai vai izvārīt tās bez čaumalām. 

Mājās atrodi pēc iespējas lēzenāku katliņu. Tajā ielej ūdeni - aptuveni 5 centimetru augstumā. Ūdeni uzvāra, tad pielej nedaudz etiķa - ja tā ir etiķa esence, tad 1 tējkaroti, ja galda etiķis - aptuveni 3 reizes vairāk. Ūdenim arī pievieno sāli. Olu izpūt vai ietecini zupas kausā vai tasītē, bet tai jābūt mitrai. Tad lēni visu saturu "ielaid" uzvārītajā ūdenī. Izmantojot karoti, olu baltumu pievirzi tuvāk dzeltenumam. Katliņam uzliec vāku un uz lēnas uguns olu turpini vārīt aptuveni 5 minūtes.

Labu apetīti!

Reklāma
Reklāma