Improvizācija par tēmu mičošana

Kāzas mums notika 2009. gada 12. jūnijā. Kopā bija pavadīti skaisti septiņi gadi un datums izvēlēts tuvu iepazīšanās datumam. Mēs ģimenē jau bijām trīs — kāzās piedalijās arī mūsu mazā meitiņa, līdz ar to atteicāmies no tradicionālām kāzu atrakcijām (t.i., tilti, mazais ceļojums un arī mičošana), lai mazajai šī diena nebūtu par grūtu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tā nu salaulājāmies skaistā baznīcā Kandavā, kur laulājusies un kristījusies lielākā daļa dzimtas ļaužu no līgavas puses. Svinības turpinājās viesu namā, kas izrādījās atrodas izbijušu māju vietā, kur bērnību pavadījis līgavas tēvs — viss pats no sevis tā bija sakārtojies un deva tādu pacilātības sajūtu! Šķita, ka šādu sakritību veidā tiekam svētīti.

 

Bet pats aizkustinošākais mirklis bija jau tuvu pirmās dienas beigām. Oficiālā daļa jau sen beigusies, kūka sagriezta, pirmais valsis nodejots, jau posāmies likt gulēt mazo meitiņu, pat nepamanijām, ka visi viesi izklīduši — līdz mirklim, kad mūs aicināja pievienoties pārējiem ārā. Īpaši jau negribējām, jo bijām noguruši un mazā niķojās, bet tomēr izgājām pa durvīm.

Skats, ko redzējām, bija vienreizējs! Viesu nams atradās uzkalniņā, izeja no tā bija uz balkoniņa un tad pa līkumotām kāpnītēm lejā līdz dīķim ar laipiņu. Visi viesi, radi un draugi stāvēja gar malām balkoniņam un kāpnēm ar svecītēm rokās. Vvisapkārt bija sadegtas lāpas, mūs visus trīs vada lejā pa kāpnēm un katrs malā stāvošais, mums garām ejot, izteica pa kādam vēlējumam.

 

Tad iesēdināja mūs laivā un deva norādes laivot pāri dīķītim uz otru krastu, kur arī dega lāpas. Mums uzsākot ceļu, krastā palicēji savas svecītes uzlika uz šķīvīšiem un laida ūdenī — visa ūdens virsma zaigoja svecīšu atspulgos un viesi dziedāja R. Paula dziesmu Nakts dziesma.

 

Reklāma
Reklāma

Tas bija apbrīnojams mirklis! Visi mūsu mīļie radi un draugi pavadīja mūs ar skatieniem, tā bija lielākā dāvana, kādu esam saņēmuši, pat sajutāmies, ka neesam to visu pelnījuši. Un likās, ka arī mūsu viesiem šī diena ir īpaša, nevis vienkāršs tusiņš...

 

Otrā krastā mūs gaidīja paprāvs koferis ar asprātīgi apspēlētām lietām jaunas dzīves uzsākšanai. Šī ''mičošana'' mums radīja lielāku saviļņojumu, nekā pati laulāšanās, un tas bija tiešām visnegaidītākis pārsteigums. Paldies mūsu vedējiem!
P.S. Diemžēl bildes no šī mirkļa mums nav, jo profesionālais fotogrāfs bija devies jau prom un visi viesi piedalījās šajā pasākumā, dziedot un vēlot mums laimi.

 

Iesūtījusi: Ieva Vilaua, konkursa Pārsteigumi jaunajam pārim dalībniece