Pārsteigumi jaunajam pārim kāzās. Lasītāju idejas!

Zobenu aleja, caur kuru iziet jaunajam vīram un sievai, uzdevums vienam uz otru pēdējo reizi izkliegties, pārsteiguma deja, ko izpilda līgavas māsas un līgavaiņa brāļi — tik daudz aizraujošu mirkļu var sagādāt jaunajai ģimenei kāzās!

Foto: Vadims Straume

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Vadims Straume

Ģimenes portāla mammam.lv/tetiem.lv redzētie un piedzīvotie pārsteigumi jaunajam vīram un sievai:
•    Pēc svinīgās laulību ceremonijas, izejot uz ielas, jauno pāri pēkšņi apsveic sveši cilvēka — mūsu piedzīvotajā gadījumā tās bija divas mazas meitenes, kas jaunajai ģimenei uzdāvināja delfīnbalonus. „Vēlāk vedēji teica, ka gribējuši šo domu ar apsveikumu uz ielas atmest, jo sprieduši, ka mēs uzreiz sapratīsim, ka tas ir safabricējums. Bet nekā! Laikam pie vainas eiforija, kas seko kāzu ceremonijai, bet ne man, ne vīram pat prātā nenāca, ka tas speciāli organizēts! Šo gadījumu es atceros kā vienu no jaukākajiem mūsu kāzu dienas pārsteigumiem.”         
•    Ceļā uz kāzu norises vietu pārim sarūpēts romantisks brīdis — pļavā/birztalā/pie jūras uzklāts mazs galdiņš ar šampanieša glāzēm un muzikantu, kas, piemēram, spēlē vijoli/flautu/saksofonu. Te jaunajiem var uzdot kādu uzdevumu, piemēram, lai viens otram uzraksta mīlestības vēstuli.        
•    Svinību vakara gaitā visi tiek aicināti uz video noskatīšanos — tie paziņas, draugi un kolēģi, kas kāzu svinībās nepiedalās, filmiņā  jaunajam pārim izsaka laimes vēlējumus. Fantastiski, ja video skatīšanās notiek nakts laikā ārā, izmantojot projektoru.

 

Iesūtītās lasītāju idejas!

•  Zobenu aleja. Man patika un pārsteidza tas, ka, ejot uz laulības reģistrācijas ceremoniju, ejas katrā pusē stāvēja četri vīrieši, kopā astoņi. Kad ceremonija beidzās un jaunais pāris gāja ārā, tad minētie puiši izvilka zobenus un pacēla. Nu gluži kā filmās — iet pa zobenu aleju. Iesūtījusi līgavas māsīca, Evita.

Čigāni nāk! Mums kāzas notika pirms nu jau gandrīz 11gadiem, Latgalē, pie Eikša ezera. Danči un mičošana notika uz plašas laipas pie ezera. Kad krēslā visi pulcējās uz paredzamo mičošanu, tālumā atskanēja balsis, mūzika... Pa kāpnītēm uz ezeru uz laipas pusi virzījās prāvs pulciņš cilvēku, dancojot, dziedot. Mēģinājām saskatīt paziņas, bet uzreiz neizdevās, domājām, ka kompānija kaut kur ne tur noklīdusi, taču... Tas bija mūsu deju kolektīvs no Jelgavas. Mēs ar vīru sadejojām šajā kolektīvā un par mūsu kāzām zināja tikai daži no kolektīva. Tā kā vieta nav tik ātri atrodama, ciemi, kas bija lūgto skaitā no deju kolektīva, visu ceļu dejotājiem — čigāniem — klāstīja pa telefonu apmēram tā: ...km taisni, tad pa kreisi, aiz bērziem atkal pa kreisi...  Tajā laikā mobilo sakari bija ekskluzīva lieta — tādi lieli aparāti, un sakaru kvalitāte — ne sevišķa, turklāt sarunas arī ne lētās... Bet — pārsteigums tik tiešām izdevās — nebijām gaidījuši ciemos savus dejotājus, bet vakars pēc mičošanas kopā ar deju biedriem izvērtās pompozā deju virtulī — deju kolektīva vadītājs izdancināja itin visus, arī pārējie dejotāji nesēdēja maliņā, visiem bija jautri! Lielākā daļa dejotāju nākamajā rītā uz brokastīm devās "pa taisno" no deju plača! Lai visiem, kas plāno kāzas, tās izdodas! Lai ir pārsteigumi un ir ko atcerēties! Mīlestību!!! Iesūtījusi Aija Leonoviča.

 

 

 

 

 

 

 

 

Reklāma
Reklāma

 

 

 

 

 

Pārsteigumu deja.  Draudzenes kāzās mēs bijām trīs līgavas māsas un trīs līgavas brāļi, un bijām sagatavojuši pārsteiguma deju, kas līdzīga šim Iedvesmojošākais kāzu video. Tikai mūsu deja bija īsāka. Arī jaunais pāris bija sagatavojis savu īpašo deju, kas miksēta lēna ar ātru.
Mičošana kovboja cepurē. Mičošanā nebija latvju cepurītes, aubītes, bet gan rozā un zila kovboja cepure, un milzīgas brilles. Pēc tam jaunais pāris pārģērbās — biksēs un krekliņos, uz kuriem attiecīgi rakstīts Vīra īpašums un Sievas īpašums. Iesūtījusi Margarita Reinika.
Izbļaujies uz vīru/sievu! Šogad ar vīru būsim vedēji mūsu draugiem. Mūsu pārsteigums viņiem būs izbrauciens ar mazu kuģīti, ko piedāvā iznomāt lilastes ezerā pie "Medzābakiem". Esam ieplānojuši izbraucienu ar šampanieti un mazām uzkodām, mīlestības vēstuļu rakstīšanu un pašu galveno — kārtīgu izbļaustīšanos no sirds, lai tā būtu pēdējā reize mūžā, kad viņi viens uz otru bļauj! Iesūtījusi Zane Kampenusa

•  Kāzu dienā uz boulingu! Mēs bijām vedēji (liecinieki) pirms 4 gadiem.Pārsteigums jaunajiem bija boulings. Jau iepriekš pieteicām "celiņu" un mūs tur vienkārši, kā jebkuru apmeklētāju, sagaidīja.Jaunā sieviņa bija ļoti pārsteigta,pat pirmajā momentā všķita,ka viņa to nedarīs. Sašutums pietiekošs: "man un kāzu dienā jāspēlē boulings?!". Izrādījās, ka viņa to vēl nekad nebija spēlējusi. Kad sākām spēlēt, tad iepatikās! Vēl lielāks pārsteigums bija (arī mums), ka uz rezultātu tablo parādījās uzraksts "jaunajam pārim "rūgts""! Mūs atšifrēja,jo baltās kāzu kleitas nebija. Vēlāk pēc kāzām kolēģes jaunajai sieviņai jautājušas, vai tad ābolā arī kodi? Un viņai bija, ko atbildēt: "Nēē, mēs spēlējām boulingu!" Iesūtījusi Inita Roķe (Lorence)

 

IZLASI ARĪ ŠOS PĀRSTEIGUMUS!

Improvizācija par tēmu mičošana

Ko dāvināt vedējiem? Un citi ieteikumi kāzām

Kā jaunlaulātos pāri dubļiem vedām

 

Un kādu pārsteigumu kāzās gribētu piedzīvot vai jau esi piedzīvojis Tu? Lai dalītos pieredzē, spied šeit.