Kā atjaunot pasi un ID karti, ja pieraksts pasu daļā ir tik garš?

“Noķērām lētas aviobiļetes, bet tad atklājām, ka bērnam pasei beidzies derīguma termiņš. Taču pasu daļā pierakstu piedāvā mēnesi pēc ceļojuma,” “Mammamuntetiem.lv” raksta un padomu vaicā kāds vecāks. Šobrīd pasu daļā dokumentu noformēšana iespējama tikai pēc iepriekšēja pieraksta.
Pirms iegādājies biļetes drīzam ceļojumam, pārliecinies, vai visai ģimenei ir derīgi personu apliecinoši dokumenti – šobrīd uz to atjaunošanu var nākties gaidīt neparedzēti ilgi.

FOTO: Shutterstock.com

Pirms iegādājies biļetes drīzam ceļojumam, pārliecinies, vai visai ģimenei ir derīgi personu apliecinoši dokumenti – šobrīd uz to atjaunošanu var nākties gaidīt neparedzēti ilgi.

Vecāks jautā: "Noķērām lētas aviobiļetes, bet tad atklājām, ka bērnam pasei beidzies derīguma termiņš. Atklājām, ka pasu daļā rindas ir tādas, ka visās Rīgas nodaļās pierakstu piedāvā tikai pēc mūsu ceļojuma. Kad sazvanīju PMLP konsultanti, mums ieteica tiešsaistē skatīties, vai neatbrīvojas kāds pieraksts, vai arī doties uz PMLP nodaļu citviet Latvijā. Taču arī citās Latvijas pilsētās visi pieraksti nedēļām ilgi ir aizņemti! Kā šajā situācijā rīkoties? Bez pases nekur doties nevaram."

 

“Mammamuntetiem.lv” padomu jautāja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei (PMLP): “Vasara un gada nogale ierasti ir laiks, kad klienti vēlas ceļot un novēloti atceras par personu apliecinošu dokumentu maiņu, tāpēc nodaļās, jo sevišķi Rīgā, veidojās situācijas, kad uz personu apliecinošu dokumentu noformēšanu ir jāgaida ilgāk nekā ierasts.”

Tāpat PMLP pauž nožēlu, ka arvien nākas saskarties ar to, ka vairāk kā 1500 cilvēku nedēļā neatnāk uz savu pieraksta laiku un arī to neatceļ, tādējādi radot neērtības citiem.

PMLP klientu aicina:

Reklāma
Reklāma
  • Veikt pierakstu reģionālajās nodaļās, kur vairumā gadījumu rindas ir daudz īsākas. Piemēram, Ogre, Bauskā, Dobelē, Kuldīgā, Limbažos, Talsos, Tukumā un Valmierā var pieteikties tuvāko 2 nedēļu laikā.
  • Regulāri pārbaudīt Qticket lietotnē pieejamos pieraksta laikus. Tiklīdz kāds klients atsaka pierakstu, tā tiek atvērts papildu pieraksta laiks. Qticket lietotni ir iespējams lejupielādēt vai lietot PMLP mājaslapā https://bit.ly/3poAbeE 
  • Izvēlēties personu apliecinošu dokumentu noformēt īsākā termiņā, tas ir, nevis kā ierasts desmit darba dienās, bet 2 darba dienās (paaugstinātas maksas pakalpojums). Tiesa, lai dokumentus noformētu īsākā laika posmā, vienalga ir nepieciešams tikt pie pieraksta.

 

“Mammamuntetiem.lv” aicina – ja pieraksties pakalpojumam un norādītajā laikā to tomēr nevari saņemt, savlaicīgi atsakies no tā!

Saistītie raksti