Iespēja, kuru daudzi elektroenerģijas patērētāji neizmanto un zaudē naudu

Samazināt elektrības rēķinu vairāk nekā uz pusi – šāda iespēja varētu būt ļoti lielai patērētāju daļai, īpaši tiem, kuri ilgstoši nav pārslēguši līgumus. Sabiedrisko pakalpojumu regulators iesaka uzmanīgāk ielūkoties maksājumos par elektrību, vai gadījumā nav tā, ka pērkat par nesamērīgu cenu, kaut arī tirgū ir vairākkārt lētāki piedāvājumi, vēsta LTV raidījums "Panorāma".
Līgumu pārslēgt var pat dažās minūtēs, un arī tie, kas nelieto internetu.

FOTO: Shutterstock.com

Līgumu pārslēgt var pat dažās minūtēs, un arī tie, kas nelieto internetu.

Ir vērts padomāt par vēl neizmantotām iespējām, jo varbūt var izvēlēties lētāku tirgotāju, un arī cenu izdevīgāku starp, piemēram, fiksēto un mainīgo.

 

Fiksēto tarifu šobrīd aizvien izvēlas aptuveni 85 % Latvijas mājsaimniecību, taču tā cena varētu nebūt izdevīgākā. 

 

Pakalpojuma regulatorā uzsver, ja esat sapratuši, ka maksājat pārāk dārgi un gribat līgumu pārslēgt, to var izdarīt pat dažās minūtēs, un arī tie seniori, kuri nelieto internetu.

 

Reklāma
Reklāma

"Lielākā daļa elektrības tirgotāju arī spēj nodrošināt konsultāciju telefoniski, tā kā varat apskatīties rēķinā, vai tur ir telefona numurs, piezvanīt, sarunāt un daudzi arī attālināti var noslēgt līgumu uzreiz. Ja piekrītat jaunam piedāvājumam, tad telefonsarunas ieraksts paliks kā apstiprinājums. Vai arī var paprasīt kādam radiniekam vai kaimiņam, kurš varbūt ir labāk pazīstams ar tehnoloģijām, lai palīdz parādīt, salīdzināt un izvēlēties," stāsta Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) izpilddirektors Jānis Miķelsons.

 

Vairāk skaties LTV sižetā: 

Saistītie raksti