Uz diviem gadiem ierobežo elektroenerģijas sadales tarifu kāpuma maksimālos apmērus

Saeima galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Elektroenerģijas tirgus likumā, Enerģētikas likumā un likumā "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem", uz diviem gadiem ierobežojot elektroenerģijas sadales tarifu kāpuma maksimālos apmērus.
Būsim pasargāti no pārmēru cenu kāpuma elektroenerģijai.

FOTO: Shutterstock.com

Būsim pasargāti no pārmēru cenu kāpuma elektroenerģijai.

Šobrīd spēkā esošie normatīvie akti nenosaka griestus tarifu pieaugumam. Ar grozījumiem paredzēts no nākamā gada janvāra līdz 2025.gada 31.decembrim visām mājsaimniecībām ar vienas fāzes pieslēgumu un mājsaimniecībām ar trīs fāžu pieslēgumu strāvas lielumu 16, 20 un 25 ampēri noteikt elektroenerģijas sadales tarifa fiksētās daļas pieauguma griestus.

 

Vienas fāzes un 16 ampēru pieslēgumam jaudas maksas pieaugums nākamgad nedrīkstēs pārsniegt 2 eiro mēnesī, vienas fāzes un 20 ampēru pieslēgumam – 2,50 eiro mēnesī, bet vienas fāzes un 25 ampēru pieslēgumam – 3 eiro mēnesī.

 

Savukārt trīs fāžu pieslēgumiem palielinājumi varēs būt lielāki: 

Reklāma
Reklāma
  • 16 ampēru pieslēgumam – četri eiro mēnesī, 
  • 20 ampēru – 4,50 eiro mēnesī, 
  • 25 ampēru – 6 eiro mēnesī.

 

Klimata un enerģētikas ministrijas pārstāvji iepriekš komisijā atzīmēja, ka patlaban vairāk nekā 28 000 lietotāju ir pārskatījuši un pielāgojuši pieslēguma jaudas atbilstoši savām vajadzībām.

 

Saistītie raksti