Aromātiskā svece dūmo vai slikti deg? Uzzini, kāpēc labāk to izmest

Aromāta pievienošana sveču sastāvam ir izplatīta prakse, un tiek lēsts, ka aptuveni 70 % pasaulē nopērkamo sveču ir ar pievienotu aromātu.
Degot drīkst izdalīties tikai oglekļa dioksīds!

FOTO: Shutterstock.com

Degot drīkst izdalīties tikai oglekļa dioksīds!

Jauki smaržojošo sveci iegūst, sveces pamatsastāvam, visbiežāk parafīnam, sojas vai bišu vaskam, pievienojot smaržvielas. Daudzi sveču ražotāji sadarbojas ar smaržu kompānijām, tā radot aizvien jaunus aromātus, ar kuriem pārsteidz aromātisko sveču cienītājus.

 

Pasaulē pieejami aptuveni 2000 dažādi sveču aromāti, populārākie no tiem ir vaniļa, kanēlis, lavanda, citrons un roze.

 

Reklāma
Reklāma

Visas aromātiskās sveces tiek iedalītas divos veidos – aromatizētas ar sintētisku jeb ķīmiski iegūtu smaržvielu vai ar dabisku, piemēram, no ēteriskajām eļļām. Neatkarīgi no smaržvielu iegūšanas veida ražotāji iziet stingras drošības pārbaudes, jo neviena svece nedrīkst nodarīt kaitējumu cilvēka veselībai. Degot drīkst izdalīties tikai oglekļa dioksīds! Aromātisko sveci var salīdzināt ar smaržām vai aromātisko dušas želeju, proti, tā ir veselībai droša.

 

Tomēr neatstāj bez ievērības aromātisko sveci, kas slikti deg, netipiski dūmo, jo tas var liecināt, ka pievienotās sastāvdaļas nav kvalitatīvas. Ja gadījies iegādāties nekvalitatīvu sveci, nodzēs to, kārtīgi izvēdini telpas un labāk šo sveci izmet.

Saistītie raksti