Trīs zelta pamatlikumi apģērba iegādei skolēnam

Kas ir labāk – pirkt dārgu populāra zīmola apģērbu vai izvēlēties “ātro modi” –, un kam vēl pievērst uzmanību, pērkot apģērbu skolēnam, stāsta mamma un stiliste Indra Salceviča.
Pirkt dārgu populāra zīmola apģērbu vai tomēr izvēlēties “ātro modi”?

FOTO: Shutterstock.com

Pirkt dārgu populāra zīmola apģērbu vai tomēr izvēlēties “ātro modi”?

Pirmkārt

Būtiskākais ir nevis tas, cik daudz naudas tiek tērēts apģērba iegādei, bet vai tiek ievērota pareiza kopšana. Arī “ātrās modes” veikalā pirkts krekliņš var kalpot ilgi, ja to pareizi mazgā. “Cilvēki to bieži vien aizmirst,” saka stiliste Indra Salceviča un atgādina – kopšanas instrukcija atrodama uz katra apģērba birkas. 

 

Otrkārt

Apģērba iegādes brīdī vajadzētu pievērst uzmanību nevis cenai un zīmolam, bet audumam un šuvuma kvalitātei. Bieži vien mazai firmiņai ir daudz kvalitatīvāki apģērbi, apavi un aksesuāri nekā lieliem “brendiem”, kam ražotāji atrodas trešās pasaules valstīs.

Kā noteikt, ka, piemēram, T-krekls ir kvalitatīvs? To var just pēc taustes – šādam apģērbam ir biezāks materiāls. 

 

Jo plānāka trikotāža, jo tas sliktāk kalpos. 

Reklāma
Reklāma

 

Vēl ieteicams pievērst uzmanību šuvumam – vai nekur nekarājas diegi, vai visas vīles kārtīgi turas kopā.
 

Treškārt

Ja apģērbu iegādājas, vadoties no ilgstspējas viedokļa, tad tas bērnam jāpērk mazliet lielāks, nekā nepieciešams iegādes brīdī. Ikdienas apģērbu, piemēram, T-kreklu, džemperīti, džinsa jaku, droši var iegādāties vismaz izmēru lielāku, lai nokalpotu visu mācību gadu. Pretējā gadījumā var rasties situācija, ka veikalā apģērbs der kā uzliets, bet pēc mēneša piedurknes jau ir par īsu un nepieciešams pirkt jaunu. Turklāt bērnam tas neradīs nekādas problēmas, jo tieši patlaban modē ir oversize stila apģērbi. Tādās drēbēs būs arī vieglāk kustēties. 
 

Atceries! 

Apavi gan būtu jāiegādājas atbilstošā izmērā, tāpēc jārēķinās, ka uz tiem sezonas laikā var nākties iztērēt vairāk naudas – bērniem pēda aug neprognozējami.

Saistītie raksti