Eksperts iesaka: 7 jautājumi, ko sev un ģimenei uzdot pirms dīvāna izvēles un iegādes

Ja dīvāns ir paredzēts ikdienas lietošanai, tā izvēlei jāpieiet rūpīgi. “Vispirms iesaku uzdot sev un savai ģimenei jautājumu – kādi dīvāna kritēriji mums ir vissvarīgākie?” teic dīvānu salona “Innovation” eksperts Didzis Neļķe un iesaka virkni konkrētu jautājumu, ko kopīgi pārrunāt.
Jo ātrāk izdosies definēt jūsu sapņu dīvāna parametrus, jo dīvāna izvēles process būs ātrāks, vieglāks un patīkamāks!

FOTO: Publicitātes foto

Jo ātrāk izdosies definēt jūsu sapņu dīvāna parametrus, jo dīvāna izvēles process būs ātrāks, vieglāks un patīkamāks!

Dīvānu eksperts Didzis Neļķe teic, ka ir 2 metodes, kā iegādāties dīvānu:

  • Emocionālā izvēle. “Atnācu, ieraudzīju, iemīlējos un nopirku. Ātra, viegla un nesāpīga metode, taču tai ir zināmi mīnusi. Šādi emocionāli pirkumi reti ir ilgtspējīgi – pavērtējiet savu apģērbu skapi un to, cik bieži uzvelkat impulsīvi iegādātas drēbes?” rosina speciālists.
  • Gudrā un pārdomātā izvēle. “Šī metode prasa sagatavošanos, var pat raisīt diskusijas ģimenē. Tomēr pārdomāti izvēlēts produkts parasti kalpo ilgāk.”

 

Skaties video: kā pareizi izvēlēties dīvānu

 

Reklāma
Reklāma

Jautājumi, ko sev uzdot pirms dīvāna iegādes:

  1. Kāda izmēra dīvāns ir nepieciešams? “Liels, dziļš, ērts, kurā iespējams zvilnēt visai ģimenei kopā? Bet varbūt tieši pretēji – vajadzīgs neliels, kompakts dīvāns, jo esat ierobežoti telpā," jautā “Innovation” dīvānu salona speciālists.
  2. Cik liela nozīme ir dīvāka krāsai? 
  3. Vai ir nepieciešams dīvāns ar mantu uzglabāšanas kasti tā apakšā? 
  4. Varbūt mājoklī grīdas uzkopj putekļsūcējs-robots un ir nepieciešams, lai tas brīvi varētu iztīrīt visu dīvāna apakšu?
  5. Kāda būs dīvāna galvenā funkcija? Vai ir nepieciešams dīvāns, kas ikdienā vai bieži kalpos kā gulta? “Ja tā, tad jāpievērš uzmanība gultas konstrukcijai, matrača sastāvam, kādiem svara un auguma parametriem dīvāns atbilst. Izcili, ja šādā situācijā dīvāns maksimāli atbilst standarta gultas konstrukcijai – ar vienu veselu matraci, bez šuvēm un dalījumiem. Papētiet – ir pat dīvāni, kam gultas pozīcijā ir iespējams pacelt galvgali!” norāda dīvānu eksperts Didzis Neļķe.
  6. Varbūt jūs sapņojat par stūra dīvānu? “Šādā situācijā jārēķinās, ka vieta sēdēšanai būs ierobežota – klasiskas formas garā dīvānā vietas ir vairāk. Toties stūra dīvānā pats stūris ir ļoti ērts – tajā var lieliski iezvelties, izstiept kājas un atpūtināt visu ķermeni. Šeit jāpiekodina – “Innovation” inovācijas piedāvā iegādāties stūra dīvānu, ko ātri vien var pārveidot par klasisku dīvānu un izveidot pavisam citu telpas iekārtojumu.”
  7. Vai meklējat dīvānu, ko ielikt savā īres dzīvoklī vai brīvdienu mājā, ko lietos dažādi cilvēki? Tad visticamāk aktuāls būs dīvāns, kuram iespējama regulāra pārvalka mazgāšana. ““Innovation” kolekcijā ir nu jau 15 dīvānu modeļi, kuriem ir noņemami pārvalki. Ja dīvānam pārvalks nav noņemams, pievērsiet uzmanību auduma kvalitātei, sastāvam un nodiluma izturībai, lai to būtu ērti tīrīt arī bez noņemšanas.


“Jo ātrāk izdosies definēt jūsu sapņu dīvāna parametrus, jo dīvāna izvēles process būs ātrāks, vieglāks un patīkamāks.

 

“Innovation” salons ir plašs – tajā ir izvietoti dažnedažādu dīvānu modeļi. Izmantojiet iespēju un pasēdiet tajos!” aicina dīvānu salons “Innovation”. 

Saistītie raksti