Tas nav mazgāšanas sūklis! Kas tad ir netīrākā lieta virtuvē?

Pretēji līdz šim uzskatītam viedoklim, ka pati netīrākā un baktēriju pilnākā lieta virtuvē ir trauku mazgājamais sūklis, netīrākie priekšmeti, lietas vai vietas patiesībā ir rokturi un izlietne, vēsta portāls “Thespruce.com”.
Tur taču tāpat katru dienu vairākkārt tek ūdens, kāds nodomās. Taču visvairāk mikrobu un baktēriju slēpjas spraugās, kur izlietne savienojas ar darba virsmu, ap notekcauruli un uz ūdens krāna.

FOTO: Shutterstock.com

Tur taču tāpat katru dienu vairākkārt tek ūdens, kāds nodomās. Taču visvairāk mikrobu un baktēriju slēpjas spraugās, kur izlietne savienojas ar darba virsmu, ap notekcauruli un uz ūdens krāna.

Katrai ierīcei virtuvē ir kāds vadības panelis vai rokturis, kam pieskaramies katru reizi, kad to lietojam. Ir svarīgi atcerēties katru nedēļu nomazgāt vai dezinficēt visas šīs pogas, skārienpaliktņus, ledusskapja rokturi, mikroviļņu krāsns durtiņas, virtuves skapīšu rokturus u.c., ko bieži vien, tīrot virtuvi, aizmirstam.

 

Nereti, ēdiena gatavošanas laikā, aiztiekam šos priekšmetus, neaizdomājoties par to, ka tikko rokās turējām jēlus, neapstrādātus pārtikas produktus. Tas palielina risku, ka uz rokturu, pogu, skārienekrānu virsmas nonāk veselībai bīstamas baktērijas. 

Reklāma
Reklāma

 

Tāpat bieži aizmirstam iztīrīt virtuves izlietni. Tur taču tāpat katru dienu vairākkārt tek ūdens, kāds nodomās. Taču visvairāk mikrobu un baktēriju slēpjas spraugās, kur izlietne savienojas ar darba virsmu, ap notekcauruli un uz ūdens krāna. Virtuves izlietni būtu ieteicams dezinficēt pēc katras ēdiena gatavošanas reizes, neaizmirstot par krānu un galda virsmu ap izlietni, kas nošļakstās ik reizi, kad tiek mazgāti pārtikas produkti. 

Saistītie raksti