T/c ZOOM šovasar aicina apmeklēt īstu Latgales tirgu

Trīs piektdienas šajā vasarā - 21.jūnijā, 19.jūlijā un 23.augustā no plkst.13 līdz 21 - pie tirdzniecības centra ZOOM (Maskavas ielā 400, Rīgā) norisināsies īsts Latgales tirgus.

Tirdziņos varēs ne tikai iepirkties, bet būs pieejamas arī Latgaļu valodas īsstundas, būs zupa no lielā saimes katla un citas izklaides.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tirdziņos varēs ne tikai iepirkties, bet būs pieejamas arī Latgaļu valodas īsstundas, būs zupa no lielā saimes katla un citas izklaides.

Plašāku informāciju par tirdziņiem var iegūt: http://www.zoomcentrs.lv/lv/

Tirgū piedalīsies Latgales amatnieki, tautas daiļamata meistari, ekoloģisko lauksaimniecības produktu audzētāji un ražotāji no dažādiem Latgales novadiem.

Ideja par šāda tirgus izveidi tapa t/c ZOOM pārstāvjiem sadarbībā ar biedrību "Latgales Tematiskie ciemi". Lielāki tematiskie gadatirgi Rīgā notiek reti - reizi vai divas gadā, ir tirdziņi, kas notiek biežāk, bet tie lokalizējušies konkrētos galvaspilsētas rajonos. Maskavas priekšpilsētā līdz šim šādi tirdziņi nav organizēti, tālab jo īpaši iepriecina fakts, ka tirgus atmosfēru vasaras garumā te varēs izbaudīt pat trīs reizes.

Pirmais tirdziņš - 21.jūnijā paredzēts Līgo noskaņās un piedāvājumā būs arī Latgales pļavu ziedu un zaļumu pušķi, vainagi, visa laba Jāņu zāle un citas svētkiem noderīgas lietas un idejas!

Bez tam - ņemot vērā lielo attālumu no Rīgas līdz Latgalei, daudziem cilvēkiem dažādu iemeslu dēļ ir liegta iespēja tuvāk uzzināt par šī reģiona tradīcijām, bagāto kultūrvēsturi, amatnieku darinājumiem un zemnieku piedāvātajiem lauku labumiem. Turklāt Rīgu vasarā apmeklē daudz tūristu, kam šī būs lieliska iespēja kaut nedaudz gūt priekšstatu par Latgali un, iespējams, rast motivāciju reģiona apmeklēšanai nākotnē. Interesanti atzīmēt, ka t/c ZOOM atrodas Maskavas ielā, kas tālāk pārtop par galveno maģistrāli virzienā no Rīgas uz Latgali.

Latgales labumi Rīgā

Reklāma
Reklāma

Plānots, ka Latgales tirgū tiks piedāvāts plašs dažādu preču klāsts - gan pārtikas produkti, gan sadzīvē noderīgas lietas, interjera priekšmeti, apģērbs, suvenīri u.c. Te būs gan īstā, uz kļavu lapām un klona, ceptā rupjmaize, ogu maizes un saldumi, mājas sieri, kūpināta gaļa, mājas desas un Latgaļu speķis, Rožupes ekoloģiskie dārzeņi un zemenes, Kotleru aveņu un upeņu gardie dzērieni, īsts lauku miestiņš, marmelādes no dabīgām ogu sulām, bioloģiskās zāļu tējas, medus un vaska izstrādājumi, tradicionālā Latgales keramika, bērnu iemīļotie svilpaunieki, vides objekti dārzam, pinumi un grozi, rokdarbi - izšuvumi, apgleznots zīds, adījumi, lins, linu priekšauti, dvielīši, galdauti un citas preces.

Pasākumu kuplinās dažādi atraktīvi pasākumi, piemēram, Latgaļu valodas īsstundas, būs zupa no lielā saimes katla, plašāk par Latgales tūrisma iespējām stāstīs Latgales Tematisko ciemu tūrisma aģentūra.

Pirmais tirdziņš - 21.jūnijā paredzēts Līgo noskaņās un piedāvājumā būs arī Latgales pļavu ziedu un zaļumu pušķi, vainagi, visa laba Jāņu zāle un citas svētkiem noderīgas lietas un idejas! Pasākuma organizatori padomājuši arī par bērniem un sadarbībā ar "Lec un minies!" tiks piedāvātas dažādas atrakcijas un spēles.

VASALS LATGOLĀ - GAIDĪTS t/c ZOOM! 

 

Raksts tapis sadarbībā ar http://www.zoomcentrs.lv/lv/