Nezāle ar apbrīnojamām spējām! Stāsta augu zinātājs

Nātres satur pamatīgu antioksidantu devu, spēj aizsargāt sirdi, iedarboties pret cukura diabētu un daudzām citām kaitēm.
Nātres arī satur pamatīgu antioksidantu devu.

FOTO: Shutterstock.com

Nātres arī satur pamatīgu antioksidantu devu.

Atzītais amerikāņu naturopāts un herbālists Dr. Kriss Klebovskis (Chris Chlebowski) iesaka labākās nezāles, kas palīdz organismam atbrīvoties no vielmaiņas blakusproduktiem un toksīniem. 

 

Šoreiz augu eksperts stāsta par lielo nātri jeb Urtica dioica

"Neesmu drošs, vai vispār ir kaut kas tāds, ko šis augs nespētu paveikt cilvēka organisma labā. Nātrei piemīt apbrīnojamas spējas padarīt sārmainu starpšūnu vidi, veicināt atkritumvielu izvadīšanu, aizsargāt sirdi, iedarboties pret vēzi un cukura diabētu. Lielākoties nātre zināma ar spēju saistīt dzimumhormonus saistošo globulīnu un samazināt prostatas dziedzera labdabīgas hiperplāzijas lielumu.

 

Taču nu atzīts arī nātres citotoksiskais, pretmetastāžu un pretaudzēja efekts – ir veikti pētījumi par nātres izmantošanu prostatas, krūts, resnās zarnas, kā arī kuņģa un zarnu trakta vēža gadījumos. Domāju, mēs galu galā atklāsim, ka nātre var palīdzēt ārstēties no lielākās daļas, ja ne visiem audzēju veidiem.

Lielās nātres detoksikācijas efekts ir saistīts ar auga spēju maigi mainīt asins pH līmeni, un tas palīdz atjaunot skābju un sārmu līdzsvaru.

Pazemināts asins pH līmenis kalpo par pamatu daudzu slimību attīstībā. Tas liek mainīties baktēriju sastāvam, kuras apdzīvo organismu, radot pateicīgu vidi tajā iemitināties eksogēniem organismiem no ārpuses. Tas arī uztur toksiskus apstākļus, kādos vīrusi var turpināt raidīt savu simptomu signālus. Nātres spēj samazināt šo skābumu organisma iekšējā vidē.

Reklāma
Reklāma

 

Nātres arī satur pamatīgu antioksidantu devu. 2015. gadā kāds pētījums parādīja, ka ar nātrēm barotām žurkām nebija nieru bojājumu, kad tās saņēma populāro ķīmijterapijas līdzekli gentamicīnu. Citā pētījumā žurkas tika pakļautas dzīvsudrabam. Zinātnieki atklāja, ka tām, kam tika dots nātru lapu šķīdums, bija uzlabojies aknu, nieru un sēklinieku glutationa līmenis, kad žurkas pakļāva šā toksiskā smagā metāla iedarbībai.

Nātres ne tikai spēj mainīt mūsu organisma pH līmeni, tās var arī aizsargāt vissvarīgākos detoksikācijas orgānus.

Lielās nātres preparāti labi iedarbojas pulvera formā. To var pievienot visam, ko dzerat, var pagatavot no tā tēju vai pieliet pulverim tikai mazliet silta ūdens, lai to varētu izdzert pāris malkos, kā es to daru. Nātre uzticami pilda savus pienākumus arī tad, ja to lieto kā tinktūru – 30 pilienus vienu vai divas reizes dienā.

 

Avots: portāls Jauns.lv

Saistītie raksti