Izdaiļo mājas pagalmu ar skaistiem vēja zvaniem

Vēja zvanu darināšana ir aizraujošs process, jo vari ļauties savam fantāziju lidojumam un izmantot visdažādākos materiālus.

Izdaiļo mājas pagalmu ar skaistiem vēja zvaniem

FOTO: Shutterstock.com

Vēja zvanu darināšana ir aizraujošs process, jo vari ļauties savam fantāziju lidojumam un izmantot visdažādākos materiālus. Viennozīmīgi nav noteikts, kādiem jābūt vēja zvaniem. Svarīgākais ir tas, lai tev pašam tas patiktu un, kustoties vējā, tas radītu neparastu skaņu. 

Vēja zvanu darināšanā vari izmantot gan dabas materiālus, gan mākslīgos, piemēram, gliemežvākus, koka spriguļus, pērlītes, lentītes, auklu, stieples, rupju dziju, krāsainus stikla gabalus, CD diskus, akmeņus, dekorus, kas izgriezti no plastmasas pudelēm, veikalā nopērkamus zvaniņus u.c. 

 

Brīnišķīgu skaņu radīs arī metāla vai koka caurules. Vispirms nepieciešams izvēlēties pamatni pie kuras stiprināt pārējās detaļas, tas var būt neliels koka dēlītis, plastmasas plāksne, kurā ar urbi izveidot nelielus caurumus. Pie pamatnes ar auklas vai lentu palīdzību piestiprini metāla vai koka caurules, kuras ir dažādos garumos, tas radīs atšķirīgu skaņu. Izveidoto vēja zvanu vari papildināt ar dažādiem sīkiem dekoratīviem elementiem.

Vēja zvani
Reklāma
Reklāma

 

Biezu un stingru auklu vietā vari izmantot arī makšķernieku auklu. Papildini to ar skaistiem smalkiem dekoriem, piemēram, nokrāsotiem stikla vai plastmasas gabaliņiem. No plastmasas pudelēm tu vari izgriezt dažādas formas, piemēram, puķes, zvaigznes, sirdis, trīsstūrus utt. Nokrāso tos ar nagulaku vai aerosolkrāsu. Vēja zvanus papildini ar pērlītēm, bumbiņām, kas vējā radīs skaņu. 

Vēja zvani