Vīrietis jautā: Kā dzemdībās būt patiesi noderīgam?

Sveiki! Sieviņai drīz jādzemdē. Esam noklausījušies dažādus sagatavošanās kursus par dzemdībām, bet man vienalga bail, vai varēšu visu atcerēties, kas man jādara. Brīžam uznāk domas, vai vispār varēšu viņai kā palīdzēt. Gribu būt līdzās, bet gribu būt arī noderīgs. Vai varat ieteikt, kas būtu vissvarīgākais? Paldies! Edgars
Vīrietis jautā: Kā dzemdībās būt patiesi noderīgam?

FOTO: Shutterstock.com

Atbild Jana Biezā, dūla un zīdīšanas konsultante


Sveiks, Edgar! Tavā jautājumā sadzirdu, cik tev ir ļoti svarīgi izdarīt vislabāko, ko spēj, atbalstot savu partneri dzemdību laikā. Tas vien jau ir tik būtiski – tu vēlies būt klāt un darīt visu labāko.

 

Reklāma
Reklāma

Saprotu, ka jau esi dzirdējis visu, kas tev būtu jādara dzemdību laikā, bet tas radījis tevī apjukumu un stresu, vai spēsi visas instrukcijas atcerēties. Tamdēļ vēlos tevi iedrošināt, ka vissvarīgākais ir – vienkārši esi blakus. Esi blakus mierīgs, mīlošs, atbalstošs, gādīgs, mīļš, izpalīdzīgs. Vienkārši esi blakus savai partnerei – gan fiziski, gan emocionāli. Kā dūla bieži esmu uzdevusi sievietēm šo jautājumu – kā partneris tev palīdzēja? Atbilde praktiski vienmēr skan: “Ar to, ka viņš vienkārši tur bija.” Arī kāds pētījums liecina: sievietes augstāk novērtēja partneru emocionālā atbalsta nozīmi dzemdībās, nevis praktiskā atbalsta nozīmi. Redzi? Vienkārši esi blakus!