Ādas kopšana – līdzekļu sastāvdaļas, no kurām izvairīties grūtniecības laikā

Grūtniecība bieži tiek dēvēta par skaistāko laiku sievietes dzīvē. Šajā laikā sievietes vairāk domā par savu ķermeni un labsajūtu, jo to ne vien pieprasa ķermenī notiekošās pārmaiņas, bet arī sieviete vairāk izprot, ka teju ikkatra darbība ietekmē arī viņas gaidāmo mazuli.
Grūtniecības laikā kosmētikas līdzekļi jāizvēlas ar vēl īpašāku rūpību.

FOTO: Publicitātes foto

Grūtniecības laikā kosmētikas līdzekļi jāizvēlas ar vēl īpašāku rūpību.

Ir sievietes, kurām grūtniecības laikā uzlabojas ādas un matu stāvoklis, tās it kā izstarotu laimi, kas atspoguļojas viņas ārējā izskatā. Tomēr citas sievietes hormonālo izmaiņu dēļ var saskarties ar negaidītām izmaiņām sejas un ķermeņa ādā [1], kas bieži pārsteidz sievieti nesagatavotu un liek mainīt dienas rutīnu. 

Piemēram, ādas stāvoklis var strauji mainīties no kombinētas uz sausu vai otrādi; var parādīties izsitumi vai pinnes, kā arī pigmentācija [2]. Savukārt ķermeņa vietās, kur strauji palielinās ķermeņa masa var parādīties strijas – uz vēdera, gurniem, krūtīm u.c. 
 

Lai arī šīs pārmaiņas ir dabiskas un iezīmē šo īpaši skaisto laiku sievietes dzīvē, tomēr mūsdienu dzīvesveids, darba vide un arī sievietes emocionālā pašsajūta bieži liek meklēt risinājumu. 

 

Par ādas veselības stāvokli un atbilstošāko kopšanu vispirms ir ieteicams konsultēties ar savu ginekologu, vecmāti, ģimenes ārstu vai dermatologu. Savukārt, pieņemot lēmumu par kosmētikas līdzekļu izvēli, ieteicams pievērst uzmanību to sastāvam, ņemot vērā, ka mūsdienu kosmētikas līdzekļu ražošanā bieži izmanto potenciāli veselībai un ādai nelabvēlīgas vielas, tostarp mikroplastmasas, silikona atvasinātas sastāvdaļas, sintētiskas izcelsmes konservantus (piemēram, alkoholu, benzilalkoholu, benzoātus, fenoksietanolu, PEG, parabēnus, ftalātus utt.), kas var izraisīt ādas kairinājumu vai pat negatīvi ietekmēt endokrīno sistēmu. 

 

Tāpat vajadzētu izvairīties no kosmētikas līdzekļiem, kuri satur fosfātus, sulfātus (SSL, SSV), alergēnus saturošas smaržvielas (piemēram, Citronellol, Linalool, Amyl cinnamal, Benzyl salicylate u.c.), ķīmiskos saules aizsargfiltrus [3], minerāleļļas u.c. Īpašu uzmanību jāpievērš, vai kosmētikas līdzekļi nesatur A vitamīnu – retinolu, kas, uzkrājoties organismā, var radīt traucējumus augļa attīstībā [4].

 

Lai padarītu ikdienas ādas kopšanu ne vien patīkamu un iedarbīgu, bet vienlaikus nekaitīgu savai un bērna veselībai, ieteicams izvēlēties ādas kopšanas līdzekļus ar dabisku sastāvu. 

 

Tā kā mūsdienās lielai daļai grūtnieču ir aktīva ikdiena, kur viņas āda saskaras ar viedierīču ekrāna zilo starojumu, ofisa vai ielas putekļiem, sviedriem, kosmētiku, ieteicams vispirms ādu attīrīt. 

 

 

Ķermenim ieteicams izvēlēties dziļi mitrinošu dušas želeju, kas piemērota lietošanai visai ģimenei, saglabā ādas dabisko mitruma līmeni un neizjauc dabisko lipīdu aizsargslāni.

 

Šāda dušas želeja būs piemērota visiem ādas tipiem, pat jutīgai un sausai ādai. 

 

Reklāma
Reklāma

Savukārt sejas ādas attīrīšanai ir ieteicams izmantot sejas attīrīšanas līdzekļus ar dabiskām eļļām, kuru aktīvo vielu maisījums ne tikai attīra ādu, bet arī aizsargā ādas barjerfunkciju, nodrošinot nevainojamu brīvo taukskābju līdzsvaru. 

 

 

LABRAINS eļļas-pieniņa sejas attīrīšanas līdzeklis nodrošina ļoti dziļu mitrināšanu. Šis sejas tīrīšanas līdzeklis palīdz izšķīdināt un noņemt netīrumus, nemazinot ādas dabisko mitrumu un padarot ādu maigu un gludu. Tas ir īpaši piemērots jutīgai, atopiskai un dermatīta skartai ādai. 
 

LABRAINS piedāvā iespēju izmēģināt visus produktus ar -20% atlaidi, izmantojot atlaižu kodu: MAMMAI20. Kods derīgs no 11.10.2023.- 31.10.2023.   

 

Ja rudens un ziemas periodā āda ir izteikti sausa, kairināta, ieteicams izmantot nomierinošu, mitrinošu un aizsargājošu krēmu

 

 

LABRAINS ādu reģenerējošā krēma īpašais sastāvs ar pazeminātu pH un unikālu vielu kombināciju iedarbojas līdz epidermas dziļākajam slānim. Regulāri lietojot krēmu saskaņā ar instrukciju, tā sastāvdaļas palīdz atjaunot un izlīdzināt ādas dabisko toni, elastīgumu un veicina kolagēna sintēzi. 

Šo krēmu iespējams lietot uz sejas vai ķermeņa, t.sk. arī lokāli noteiktās vietās, kur ir sausa āda. 
 

Noslēgumā, kad āda ir attīrīta un pabarota, pirms sieviete dodas ārā, būtu nepieciešams uzklāt krēmu ar saules aizsargfiltru. 

 

Jā, arī rudenī un ziemā, saule var nelabvēlīgi ietekmēt ādu, radot ādas pigmentācijas un citus ādas veselības nelabvēlīgos riskus. 

Vislabāk ir ieteicams izvēlēties krēmus ar dabisku aizsargfiltru, kas nekairina, nesausina un neaizsprosto poras. LABRAINS BB krēms piešķir sejas ādai svaigu un vienmērīgu toni un vizuāli izlīdzina ādas struktūru, samazinot apsārtumu, nomaskējot sīkās nepilnības, un vienlaikus aizkavējot UVA/UVB un elektroierīču izstarotās zilās gaismas izraisītu fotonovecošanos [5].
 

LABRAINS piedāvā iespēju izmēģināt visus produktus ar -20% atlaidi, izmantojot atlaižu kodu: MAMMAI20. Kods derīgs no 11.10.2023.- 31.10.2023.  

 

Atsauces

  1. https://americanpregnancy.org/healthy-pregnancy/pregnancy-health-wellness/skin-changes/
  2. https://arsts.lv/jaunumi/kristine-poisa-ka-mainas-sievietes-ada-grutniecibas-laika
  3. https://www.womenscare.com/cosmetic-and-beauty-ingredients-to-avoid-while-pregnant/
  4. https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/pregnancy-week-by-week/expert-answers/pregnancy-acne/faq-20058045
  5. https://labrains.eu/lv/category/8/labrights

Saistītie raksti