Saruna ar "Oriflame" biznesa partneri Maritu Liepiņu

"Oriflame" biznesa partnere Marita Liepiņa stāsta par piedzīvoto un pārdzīvoto, apmeklējot Oriflame konferences visā pasaulē!

Oriflame biznesa partnere Marita Liepiņa. Foto no personīgā arhīva.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Oriflame biznesa partnere Marita Liepiņa. Foto no personīgā arhīva.

Kāda atpūta Tevi saista?

"Oriflame" kompānija mani ir izlutinājusi ar greznu atpūtu, piedāvājot piedalīties konferencēs dažādās pasaules vietās - 5 un pat 7 zvaigžņu (Dubaija "Atlantis") viesnīcās.

Taču katra vieta "paņem" ar kaut ko savu. Mani noteikti fascinē arī ekstremāla atpūta. Ļoti spilgti atceros Brazīliju - Amazones džungļus, kur varēja nokļūt tikai kanoe laiviņā, līdzi ņemot tikai mazu rokas somiņu (lielai laivā nebija vietas). Brauciens prasīja vairākas stundas. Vienā brīdī pavisam tuvu saviļņojās ūdens un laivai līdzās parādījās balto delfīnu pāris. Tā bija neaizmirstama četru dienu atpūta no civilizācijas - bez telefona un citiem saziņas līdzekļiem... Kaimanu (mazo krokodilu) medības. Piraiju zveja... 

 

Kāpēc Tev patīk ceļot?

Laikam nav daudz cilvēku, kuriem nepatiktu ceļošana. "Oriflame" kompānija pirms katra ceļojuma uzdāvina grāmatu un mūzikas disku, lai jau savlaicīgi varam iepazīties ar valsti, kuru apceļosim. Jau iepriekš kopā ar vīru izplānojam, ko apskatīsim. Katra valsts sniedz jaunus piedzīvojumu un neaizmirstamas sajūtas. Ikviena ceļojuma mērķis - iepazīt kultūru, cilvēkus, vēsturi un sajust katras vietas īpašo auru.

 

"Oriflame" konsultantiem ir iespēja piedalīties starptautiskās konferencēs, kas tiek rīkotas vairākas reizes gadā. Kādās valstīs Tu esi bijusi?

16 gadu laikā esmu piedalījusies 28 konferencēs. Tās norisinājušās visdažādākās pasaules malās: Tenerifē (Kanāriju salas), Rodas salā, Atēnās (Grieķija), Rimini, Romā (Itālija), Portugālē, Brazīlijā, Ķīnā, Taizemē, Dienvidāfrikā, Kenijā, Tunisijā, Panamā, Meksikā,  Dominikānas Republikā, Bali (Indonēzija)... visu nemaz nevar nosaukt. Nupat atgriezos no Oriflame jubilejas konferences Zviedrijā.

 

Kas bija pirmā "Oriflame" konference, kuru Tu apmeklēji?

Tā bija konference Tenerifē - Kanāriju salās 1997. gadā, un tā bija arī mana pirmā reize, kad ceļoju uz siltajām zemēm. Spoža saule, zils okeāns un spilgti zili baseini, 5* viesnīca, kas mirdz baltā marmorā, karstasinīgas spāņu dejas, Teides vulkāns un smaidīgas, sirsnīgas un draudzīgas sejas. Un nepārejoša sajūta, ka esi ļoti gaidīta! Tās ir sajūtas, kas paliek atmiņā visu mūžu.

 

Reklāma
Reklāma

Kāpēc ir vērts apmeklēt "Oriflame" konferences? Kas tur notiek?

Tās ir īpašas sajūtas, kad tiecies ar veiksmīgiem cilvēkiem no vairāk kā 60 pasaules valstīm, kuri no sirds dalās savos veiksmes un panākumu stāstos. Konferences, kā likums, vienmēr notiek visgreznākajās un ekskluzīvākajās viesnīcās, hallēs un arēnās. 

Katra tikšanās ar kompānijas dibinātājiem un viņu ģimenēm, darbiniekiem sniedz pārliecību, ka esi īpašs... un ir tāda sajūta, ka lidinies kādus 2 metrus virs zemes. Katra konference pārsteidz ar kaut ko savu. Dažreiz pat šķiet, kā vēl kaut ko vairāk var izdomāt? Taču izrādās, ka var!

Konferences ir gan motivējošas, gan izglītojošas un tās vienmēr sniedz vairāk nekā gaidīts. Līdztekus aktīvajai, izglītojošai un saviesīgajai konferences daļai vienmēr ir iespēja arī baudīt dabu un iespēja iepazīt vietējās paražas un ne par ko neuztraukties.

 

Kura "Oriflame" konference uz Tevi ir atstājusi vislielāko iespaidu?

Šogad, "Oriflame" kompānijas 45 gadu jubilejas konferences laikā kopā ar vīru biju ielūgta uz greznām vakariņām Stokholmas Rātsnama zālē, kurā godina arī Nobela prēmijas laureātus. Stokholmas konference bija vērienīgākais, dalībnieku skaita ziņā visplašākais un grandiozākais pasākums, kurā jebkad esmu piedalījusies.

Katra tikšanās ar pasaules līmeņa zvaigznēm, kā Moniku Beluči, Mālinu Akermani, Tinu Kandelaki, Tomasu Andersu, Roxette.... tā varētu uzskaitīt vēl daudz, sniedz emocionālu baudījumu. 

 

Kas ir spilgtākais, kas ir palicis atmiņā no "Oriflame" konferencēm?

Katra konference ir īpaša. Man noteikti prieks par iespēju nest Latvijas vārdu pasaulē. Lai arī esam mazo valstu starpā un pagaidām uz citu valstu fona neizceļamies ar lielu dalībnieku skaitu, esmu priecīga, ka šogad uz "Oriflame" kompānijas 45 gadu jubilejas konferenci no Latvijas bija iespēja ierasties 250 dalībniekiem.

 

Kur Tu labprāt atgrieztos?

Ir daudz zemes, kurās es ar prieku atgrieztos vēl un vēl. Pateicoties "Oriflame", man jau ir bijusi tā iespēja atkārtoti būt gan Tenerifē, gan Bali, un zinu, ka 2014. gadā atkal došos uz Dienvidāfriku.

Noteikti gribētu vēlreiz atgriezties arī Riodežaneiro (Brazīlija). Jo tagad es zinu, kāda pozitīva pacilātība Tevi pārņem Sambas karnevāla laikā....

Taču ir viena zeme, kur es vienmēr atgriežos ar vislielāko prieku - LATVIJA!