Divas situācijas, kurās pēc augļūdeņu noiešanas grūtniecei steidzami jādodas uz dzemdību nodaļu

Gadās, kad grūtniecei, gaidot dzemdības, noiet augļūdeņi, pirms vēl sākušās kontrakcijas. Lai arī parasti grūtniece var nesteidzīgi posties uz dzemdību nodaļu, ir divas situācijas, kad pēc ūdeņu noplūšanu uz stacionāru jādodas nekavējoties. Par to Mammamuntetiem.lv stāsta vecmāte Baiba Trifanova.
Jāsaglabā miers, tomēr uz dzemdību nodaļu jādodas pēc iespējas ātrāk.

FOTO: Shutterstock.com

Jāsaglabā miers, tomēr uz dzemdību nodaļu jādodas pēc iespējas ātrāk.

  1. Situācija – asiņaini, dzeltenīgi vai zaļi ūdeņi. Ja ūdeņi ir asiņaini, sarkanā krāsā, zaļi (jebkādā tonī, no salātu zaļa līdz zaļganbrūnganiem), dzeltenīgi – tas nozīmē, ka uz stacionāru jādodas uzreiz! Šī ir situācija, kad var izsaukt arī neatliekamo medicīnisko palīdzību. Zaļā krāsa ūdeņos rodas no tā, ka bēbītis vēderā ir pakakājis, bet tas ir kā signāls, ka mazais vēlas nākt pasaulē! Ar šādiem ūdeņiem stacionārā tiks pārbaudīts tas, kā mazulis jūtas, kādi ir dzemdību ceļi, un nosaka, ko darīt tālāk.
  2. Ja sievietei ir pozitīvas analīzes uz beta hemolītisko streptokoku. Arī šādā gadījumā pēc augļūdeņu noiešanas grūtniecei uz stacionāru jādodas uzreiz, lai saņemtu antibakteriālu terapiju. Tā nav ārstēšana, bet gan profilakse bērna interesēs, lai viņš mazāk sastaptos ar šo infekciju. Stacionārā grūtniecei šo medikamentu ievada vēnā un dzemdētāja to saņem ik četras stundas līdz pat mazuļa piedzimšanai.

 

Reklāma
Reklāma

Vairāk par to, kā jārīkojas, ja noplūst augļūdeņi, lasi šajā rakstā.

Saistītie raksti