Vecāki dalās pieredzē, kā bērniem pateica par šķiršanos

Saziņas vietnē Twitter kāda mamma ierosinājusi diskusiju, jautājot: "Kā pateicāt par šķiršanos bērniem, kā viņi to uztvēra?". Šķirtie vecāki dalās pieredzē.
Kāda mamma iesaka, ka jācenšas saglabāt cieņpilnas attiecības arī pēc šķiršanās. “Tas prasīja laiku, bet tagad ir labi visiem.

FOTO: Shutterstock.com

Kāda mamma iesaka, ka jācenšas saglabāt cieņpilnas attiecības arī pēc šķiršanās. “Tas prasīja laiku, bet tagad ir labi visiem."

Vecāki iesaka sarunās ar bērniem par plānoto šķiršanos būt atklātiem, godīgiem. Mamma Ieva raksta: "Runā ar bērniem kā ar saprātīgām būtnēm. Uzsver, ka attiecības izjuka tev un vīram, nevis viņiem un tētim. Ļauj tikties, cik vēlas. Tad arī tas pārdzīvojas viegli un bez mega traumām."

Cita mamma piebilst: 

"Es arī par to, ka nekāds "caur puķēm" mūsdienu bērniem nepalīdzēs. Viņi ir daudz gudrāki."

Sarunās ar bērniem vecāki uzsvēruši, ka mamma un tētis vienalga bērnus turpinās mīlēt, skaidrojuši, kā mainīsies viņu turpmākā ikdiena un uzsvēruši, ka ar otru vecāku jebkurā gadījumā bērns turpinās satikties. Vēl vecāki norāda, ka nekad nerunā sliktu par otru vecāku. 

Vēl kāda mamma iesaka, ka jācenšas saglabāt cieņpilnas attiecības arī pēc šķiršanās. “Tas prasīja laiku, bet tagad ir labi visiem. Ar ex varam satikties, parunāt, būt kopā bērniem svarīgos brīžos. Redzu, ka tas arī mūsu bērniem licis saprast, ka varbūt tiešām labāk šādi, ne ikdiena strīdos,” teic šķirtā mamma. 

Reklāma
Reklāma

 

Kāda cita mamma atklāj, ka trīs gadus vecais bērns ziņu par šķiršanos uztvēris ļoti smagi, raudājis nedēļām ilgi.

Savukārt kāds tētis ironizē: “Šķiet, ka uztvēra normāli, bet to jau uzzināšu vēlāk, kad pēc gadiem piestādīs terapeita rēķinus.”

Saistītie raksti