10 lasītākie raksti par attiecībām 2022. gadā portālā Mammamuntetiem.lv

Neapšaubāmi, mūsu labsajūta un laimes izjūta lielā mērā ir atkarīga no tā, cik apmierināti esam savā privātajā dzīvē. Vai mums ir, ko mīlēt, un vai mīl mūs? Gadu gaitā esam runājuši par attiecībām no dažādām šķautnēm – kā salabt pēc strīda, kā piešķilt uguntiņu guļamistabā un kā zināt, ka katram jādodas uz savu pusi…
Beigās jau saprotam, ka tieši cilvēki un siltas attiecības ir tas, kas pilda mūsu sirdis...

FOTO: Shutterstock.com

Beigās jau saprotam, ka tieši cilvēki un siltas attiecības ir tas, kas pilda mūsu sirdis...

Apkopojām TOP 10 2022. gadā lasītākos rakstus Mammamuntetiem.lv portālā no sadaļas “Mīlestība un sekss".

 

20 ellīgi paņēmieni, kā sociopāti un narcisi manipulē ar līdzcilvēkiem

Sākumā jauki un ārkārtīgi patīkami, bet pēc ciešāku attiecību izveidošanas toksiski un destruktīvi - narcisi, psihopāti un sociopāti*. Viņi lieliski prot manipulēt ar draugiem, partneriem, ģimenes locekļiem un pat kolēģiem. Viņi var būt augstos amatos, būt mūsu mīļotie cilvēki, vecāki, brāļi, māsas vai ģimenes draugi.

 

Sānsoļi un dzīve pēc tiem. Ramona: "Es nolēmu cīnīties. Johaidī, kāpēc man labi saglabāts vīrs jāatdod citai?"

Ramonas stāsta: “Kad bija jaunāka, dumjāka, pasauli nezinošāka, tad pēkšņi kā no gaisa uzkritušo jauno puisi tajā brīdī uztvēru kā glābiņu. Kā svaigu vēju, kurš mani saprot. Vai novērtē. Pēkšņi tā viss bija sanācis. Vīrs bija iegrimis darbos, un, tā kā bijām aizņēmušies kredītu no bankas, viņš strādāja daudz. Bet es mājās viena. Ar sīko. Es tikai mazgāju māju, gatavoju ēst un visu laiku ar sīci, kuru mēs abi tik tiešām mīlējām un mīlam vēl joprojām. Bet toreiz visas manas lielās pūles būt labai mātei un sievai beidzās ar fiasko. Ar neko. Ar tukšuma un ar drausmīgu nepiepildītības sajūtu. 

 

Rotaļlietas pieaugušajiem – kas tās ir un kāpēc tādas lietot? PLUS TOP 5 pieprasītākās intīmpreces

Intīmpreču veikali nereti apvīti ar dažādiem maldīgiem priekšstatiem – tur ir tumšs, uz tiem iet tikai cilvēki ar specifiskām vēlmēm vai zināšanām un vispār – par to atklāti nerunā. Vai vēl labāk – ja tiešām kaut ko nepieciešams iegādāties, labāk nopirkt tiešsaistē. Tomēr Mammamuntetiem.lv aci pret aci tikās ar Evu Gulbi, sertificētu dūlu, psiholoģijas studenti un veikala “SexyStyle” konsultanti, lai uzzinātu – ko īsti nozīmē rotaļlietas pieaugušajiem un kuras ir pašas pieprasītākās.

 

Ikdienas rūpes posta attiecības. Vai vajag mīlēties, ja negribas?

Ikdienas rūpes, stress, nogurums – tas viss ietekmē seksuālo dzīvi. Skrienot kā vāveres ritenī, mēs mēdzam atstāt novārtā sevi un savu partneri, bet vai tā ir pareizi? Jautājam diviem speciālistiem.

 

Vai normāli, ja sekss ir dažas reizes mēnesī? Atbild attiecību konsultante

„Mēs ar draugu esam kopā piecus gadus, un aizvien biežāk aizdomājos, vai tas ir normāli, ka mums mīlēšanās ir tikai dažas reizes mēnesī? Ir pat nedēļas, kad seksa nav vispār. No vienas puses esmu priecīga, jo zinu, ka viņš nav seksa gigants, bet no otras puses tas liek man nedaudz justies nesievišķīgai, neiekārotai... Ir tāda sajūta, ka ir iestājusies rutīna, brīžiem ir sajūta, ka seksu vispār nevajag un var dzīvot arī tāpat. Nezinu, kāpēc tā ir viņam, bet man ir sajūta, ka uz viņu vairāk skatos nevis kā uz vīrieti, bet kā kaut ko mīļu, mazu un pūkainu, kuru gribas visu laiku mīļot, apčubināt, rūpēties, bučot, tāpēc mani tas sāk uztraukt. No vienas puses mani tas apmierina, bet no otras — baida...” Situāciju komentē geštaltterapeite un pedagoģijas maģistre Aija Baha-Velvele.

Reklāma
Reklāma

 

Precēta vīrieša mīļākā aizstāvas: Es neesmu vainīga, viņš pats atnāca!

Antrai ir 31 gads, viņa ir kopā ar Intaru, ar kuru iepazinās, kad viņš jau divus gadus bija precējies ar citu sievieti. Antrai pārmeta, ka viņa Intaru ir aizvīlusi no sievas, bet viņa pati tam nepiekrīt un saka – es neesmu vainīga, viņš pats atnāca!

 

 

Kā pēc atsaluma atgriezt vīru guļamistabā? 5 sievišķīgas viltībiņas

Jebkuras, pat visspēcīgākās jūtas divu cilvēku starpā ar laiku zaudē savu asumiņu, piezogas parasts pieradums, iespējams, pat kāds aizvainojums, un sekss ģimenē kļūst arvien retāka parādība. Aplūkosim 5 vienkāršas sieviešu viltībiņas, kā vīru atkal atgriezt guļamistabā, un kā atkal uzšķilt liesmiņu pusnodzisušajam ugunskuram!

 

10 situācijas, kad seksam ar mīlestību nav nekā kopīga

Mēs visas gribētu, lai sekss ar mīļoto vīrieti notiktu vien lielā mīlestībā. Bet ne vienmēr tā ir. Izrādās, ka daudz biežāk ar seksu nodarbojamies pavisam citu iemeslu dēļ. Konsultē: psihoterapeite Lada Stoligvo.

 

Piecas pazīmes, kas liecina: sievietei ir lieliska seksuālā dzīve

Ne tikai sievietēm ir savas viltības. Izrādās, arī vīriešu žurnālos raksta par pazīmēm - kā atpazīt apkārt esošās sievietes, kuras bauda piepildītu seksuālo dzīvi.

 

"Viņa gribēja zināt visu..." Precēta vīrieša mīļākā atklāti par izjūtām pēc sarunas ar viņa sievu

“Vēl pavisam nesen biju pavisam cits cilvēks. Mīļākā. Niecība. Patiesību sakot, tas bija sāpīgs, emocionāls un destruktīvs dzīves posms,” saka Mišela Zantere. “Tagad esmu ļoti tālu no tā visa. Pagājis jau daudz gadu no laika, kad šī drāma sasniedza finālu, kurā bija daudz sirdssāpju, asaru un izmisuma."

Saistītie raksti