Nespēju būt uzticīga...

Raksta saturs nav piemērots auditorijai, kas jaunāka par 18 gadu vecumu. 

„Vai medicīnā ir diagnoze – mauka? Jo šķiet, ka to varētu attiecināt uz mani,” meklējot sirdsmieru, par sevi skarbi jautā kāda lasītāja, kura kopā ar draugu dzīvo jau desmit gadus, bet nespēj būt viņam uzticīga. 

Attēlā redzamajai modelei nav saistības ar rakstā apskatīto situāciju. Foto: Laura Bārdiņa, no fotosesijas Gudro Sievu skolā

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Attēlā redzamajai modelei nav saistības ar rakstā apskatīto situāciju. Foto: Laura Bārdiņa, no fotosesijas Gudro Sievu skolā

Ar draugu kopā esam jau gandrīz desmit gadus. Mūsu attiecības ir vieni vienīgi amerikāņu kalniņi (visvairāk jau no manas puses). Tad es viņu mīlu, tad gribu šķirties. 

Pašai liekas, ka drīz zaudēšu prātu, jo nesaprotu, ko jūtu un gribu. Mums ir arī bērniņš – trīs gadus jauns.

Draugu iepriekš esmu krāpusi, ko viņš zina un ir samierinājies, un piedevis. Pirms pāris gadiem man bija romāns ar precētu vīrieti, kas ilga divus gadus. Pēc tam nosolījos sev, ka būšu uzticīga. Vairākas reizes bija tā, ka man interesējoši un simpātiski vīrieši pievērsa uzmanību un izteica piedāvājumus, bet spēju atteikt un nekrāpt draugu. Bet pirms mēneša satiku puisi, un jau vakara sākumā sapratu, ka gribu ar viņu pārgulēt, ko vakara turpinājumā arī izdarījām. Tagad šķiet, ka maisam gals vaļā. Nespēju nedomāt par citiem. 

 

Man ir paziņa, ar kuru jau agrāk esmu bijusi kopā un mēs viens otru seksuāli piesaistām, zinu, ka viņš gaida dienu, kad atkal piekritīšu ar viņu pārgulēt. Tagad par to vien domāju, ka gribu viņu.

Kaisle attiecībās ar draugu nav bijusi nekad, bet ir kaut kas tāds, kas mani saista pie viņa.

Esmu tik ļoti apjukusi, šķiet, ka laužu sevi, esot uzticīga, bet es negribu vairs sāpināt savu draugu, jo viņam jau daudz esmu darījusi pāri. Vai medicīnā ir diagnoze – mauka? Jo šķiet, ka to varētu attiecināt uz mani.

 

Atbild Sarmīte Šmite, NLP meistare un kursu Kā iemīlēt pašai sevi? vadītāja:

Es gan nekādu diagnozi negribētu izvirzīt. Neesmu arī ārsts.

Izskatās, ka Jums nav vēlēšanās veidot stabilas ģimeniskas attiecības. Sekss ir daļa no divu cilvēku attiecībām, bet, ja tās ir par daudz, sanāk tāpat kā ar pārsālītu zupu - ar kādam tā liekas šķebinoša... Saprotu, ka sekss jums ir viena no vērtībām, bet kādas vēl ir jūsu vērtības? Vai tās netiek atstātas malā? Varbūt jums baudu sagādā tādas „zagtas „ attiecības? To pašu taču var panākt arī ar savu vīrieti, esot tuvībā kādā neierastā vietā... Sarunājot randiņu mežā, kādā viesnīcā, noīrētā dzīvoklī, citā pilsētā...

 

Reklāma
Reklāma

Vēl kāds variants - griezties abiem kopā pie seksologa. 

 

Runājot par bērniņu – viņam šobrīd ļoti ir vajadzīgi divi vecāki, bet pāri visam – lai vecāki justos laimīgi. Bērns šajā vecumā dzīvo mātes enerģētiskajā laukā. Pajautājiet sev, vai šajā laukā mīt arī mīlestība..?

 

Katrs izvēlas to, ko izvēlas. Attiecības, kas veidotas tikai uz zemākajām čakrām, ir diezgan īsas, jo nav spējīgas pacelties uz augšu. Attiecības, kas veidotas uz augstākām čakrām, ir daudz vērtīgākas, jo seksuālajām attiecībām pievienojas arī garīgās, - mīlestība, pieņemšana, piedošana, sapratne, cieņa... Un vēl – kamēr cilvēka ķermenis ir skaists, tam būs pieprasījums, bet, tādā veidā dzīvojot, sieviete ātrāk noveco – katra vīrieša enerģētika vismaz 7 gadus vēl paliek sievietes ķermenī. 

 

Jums blakus ir ļoti labs draugs, kurš, iespējams, jums ir kā skolotājs. Ko viņš jums varētu mācīt? 

Kā dzīvot - izvēle ir jūsu rokās.  

Kas vēl tevī notiek? Cīņa ar sabiedrības uzskatiem, lai gan tas ir tikai mīts, ka visiem ir jābūt sasietiem buntītēs pa divi. Šķiet, tu baidies, ko domā apkārtējie, bet apkārtējiem lielākoties ir vienalga. 


Atbild Artūrs Šulcs, attiecību konsultants:

Ja mēs runājam par to, cik partneru ir vajadzīgs cilvēkam vai cik partneru dzīves laikā drīkstētu būt, tad tas mēdz būt dažādi. Vienam pietiek visu mūžu ar vienu partneri, citam ir vajadzīgi vairāki.  Cits izvēlas vispār dzīvot viens. To var salīdzināt ar kafijas dzeršanu – viens izdzer tasīti brokastīs, bet vēl kāds dzer arī pa dienu un pēcpusdienā, cits kafiju nedzer vispār. Īsāk sakot, katram ir savas vēlmes un vajadzības, tāpēc ir svarīgi tās apzināties un par tām nejusties vainīgam.  Tas gan nenozīmē, ka es atbalstu nodarbošanos ar seksu ar visiem un visur, bet ir svarīgi pieņemt bez nosodījuma, ka var būt arī citādāk.
Kas vēl tevī notiek? Cīņa ar sabiedrības uzskatiem, lai gan tas ir tikai mīts, ka visiem ir jābūt sasietiem buntītēs pa divi. Šķiet, tu baidies, ko domā apkārtējie, bet apkārtējiem lielākoties ir vienalga. Tiem, kuri interesējas, visbiežāk pašiem kaut kas nav kārtībā. Ir daļa cilvēku, kas šausminās – cik sabiedrība mūsdienās kļuvusi izlaidīga, bet arī tas ir mīts. Un patiesībā ir labāk, ka trīs cilvēki ir laimīgi, nekā visi nelaimīgi, jo dzīvo pēc kaut kādiem sabiedrības priekšrakstiem. Jāpiebilst, ka visdažādākie attiecību modeļi vienmēr ir bijuši, ir un būs. Tāpat mūsdienās ir sastopamas ciltis un kopienas ar visdažādākajiem attiecību modeļiem.
Tā kā ikvienas problēmas risināšana jāsāk ar tās apzināšanos, tev ir jāiemācās pieņemt savu seksualitāti, jo, ja tev to vajag, tad vajag. Un tā ir vienkārši realitāte, ka esi seksuāla sieviete. Ne velti pati raksti – ir sajūta, ka sevi lauz. Un nekādā gadījumā nevajag pret sevi lietot sliktus vārdus. Varbūt vari mēģināt izrunāties ar vīrieti. Ko viņš domā par šādu modeli? Vai viņam tas ir pieņemams? Kādus risinājumus viņš piedāvā? Ja vīrietis līdz šim ir pieņēmis un piedevis, varbūt viņam šī situācija šķiet pieņemama. Varbūt viņš saprot, ka tev ir vajadzīgas šādās attiecībās gūtās emocijas. Varbūt vēlme tikties ar citiem vīriešiem tev ir tāpēc, ka tas šķiet gardais aizliegtais auglis. Tiklīdz saņemsi akceptu citām attiecībām, iespējams, tās vairs nemaz nekārosies.
Jebkurā gadījumā – ja pašai šī situācija traucē, vari aiziet pie kāda speciālista, lai saprastu, kas ir par iemeslu nepieciešamībai pēc šāda dzīves modeļa.