Sekss palīdz notievēt un pagarina dzīves ilgumu

Sekss ir veselīgs — to tu noteikti esi dzirdējis. Bet vai tu zini, ko tieši šis baudpilnais mirklis dara labu tavai veselībai? Regulārs un pilnvērtīgs sekss palīdz notievēt, pagarina dzīves ilgumu, uzlabo imunitāti, ārstē depresiju un ir labas veselības garants.

Sekss ir lielisks līdzeklis kā sagatavot savu figūru peldkostīmu sezonai.

FOTO: Shutterstock.com

Sekss ir lielisks līdzeklis kā sagatavot savu figūru peldkostīmu sezonai.

Ir atrasts zinātnisks pamatojums tam, ka regulārs sekss ievērojami samazina iespēju saaukstēties vai saslimt ar gripu. Pētījums veikts Pensilvānijas Wilkes Universitātē, tur pierādīts, ka cilvēkiem, kas mīlējas vismaz vienu vai divas reizes nedēļā, imūnglobulīna līmenis asinīs palielinās līdz pat par 30%. Seksa laikā mazinās arī stress, jo paaugstinās to hormonu līmenis, kas nodrošina veselīgu miegu un organisma pašatjaunošanos. Seksuāli aktīvi cilvēki retāk cieš no depresijas un retāk izdara pašnāvības, kā arī ir ar sevi un savu dzīvi daudz apmierinātāki. Tāpat kā smiešanās, arī mīlēšanās laikā izdalās tā saucamais laimes hormons jeb endorfīns, kas rada laimes sajūtu un samazina dažāda veida sāpes, piemēram, muguras sāpes, artrītu, migrēnu, sievietēm arī menstruālās sāpes. 

 

Imunitātes stiprināšanai lielisks līdzeklis ir biežs un regulārs sekss, jo tas samazina iespēju saaukstēties un saslimt ar dažādām infekcijas slimībām.

 

Arī imunitātes stiprināšanai lielisks līdzeklis ir biežs un regulārs sekss, jo tas samazina iespēju saaukstēties un saslimt ar dažādām infekcijas slimībām. Cilvēkam, kas regulāri nodarbojas ar seksu, ir izveidojušās par 30% vairāk slimību antivielu nekā atturībniekiem. Seksa aktivitātes trenē arī urīnpūšļa muskuļus, kas samazina iespēju saslimt ar urīnizvadsistēmas slimībām. Zinātnieki ir nonākuši pie secinājuma, ka aktīva seksuālā dzīve, kas sniedz regulārus orgasmus, pagarina cilvēka mūžu. Tas tiek skaidrots ar seksa labvēlīgo ietekmi uz sirds veselību un imūnsistēmu, kā arī ar organisma aizsargspējas stiprināšanu. Neiztrūkstoša seksa sastavdaļa ir orālais sekss, par ko plašāk vari lasīt šeit.

 

Regulāra mīlēšanās darbojas kā aerobais treniņš, kas nostiprina sirdi un asinsrites sistēmu. Tā kā tiek uzlabota asins cirkulācija un sirdsdarbība, seksuāli aktīvus cilvēkus retāk piemeklē sirdslēkmes, kā arī samazinās iespēja saslimt ar infarktu un insultu.

Reklāma
Reklāma

Tā kā seksa laikā tiek nodarbinātas gandrīz visas muskuļu grupas, tas ir lielisks līdzeklis kā sagatavot savu figūru peldkostīmu sezonai. Zinātnieki atklājuši, ka seksa laikā sievietes organisms atslābinās un izstrādā lielāku daudzumu estrogēna, kas veiksmīgi palīdz cīnīties ar celulītu jeb apelsīna miziņas efektu. Pilnvērtīga seksuālā dzīve var būt arī vislabākā diēta, ko būsiet mēģinājuši. Rīta rosmes vietā vari izvēlēties rīta seksu, kas būs ne vien daudz patīkamāks, bet arī efektīvāks treniņš. Seksa laikā ir iespējams sadedzināt 200 kilokalorijas, kas ir vienlīdzīgi pusstundu ilgai nodarbībai sporta zālē vai 15 minūšu ilgam skrējienam. 

 

"Veiksmīgas seksuālās dzīves stūrakmens ir spontanitāte. Dēku kāri mīlnieki, pat tad, ja viņus ierobežo stingra audzināšana, centīsies realizēt dažādas fantāzijas, vienlaikus sadedzinot liekās kalorijas," pamāca grāmatas Sekss diētas vietā autors Ričards Smits. Nevajag baidīties realizēt savas fantāzijas. Par seksuālajām fantāzijām un fetišu vari lasīt šeit.

 

"Veiksmīgas seksuālās dzīves stūrakmens ir spontanitāte. Dēku kāri mīlnieki, pat tad, ja viņus ierobežo stingra audzināšana, centīsies realizēt dažādas fantāzijas, vienlaikus sadedzinot liekās kalorijas."

Aktīva un regulāra seksuālā dzīve var kļūt par ikviena cilvēka veselības, spēka un harmonijas avotu. Orgasms ir kā vulkāna izvirdums, kas satricina visu ķermeni skarot sirds un asinsvadu sistēmu, hormonu izdalīšanos, tonizē ādu un muskulatūru. Nepastāv viena un konkrēta recepte kā un cik bieži nodarboties ar seksu. Galvenais nosacījums ir abu partneru abpusēja saskaņa un bauda, kas dod patiesu apmierinājumu.