Seksuālo robežu atklāšana jaunās attiecībās. Padomi vīriešiem, kā saprast, uz ko ir gatava partnere

Raksta saturs nav piemērots auditorijai, kas jaunāka par 18 gadu vecumu.

Tiem, kas prot atklāti izrunāties par savām vēlmēm un vajadzībām gultā, ir labāks sekss, pauž seksologs Arturs Šulcs. Taču, sākot jaunas attiecības, kautrība nereti skrien pa priekšu; mīlnieki sapinas savos pieņēmumos, jautājumos un šaubās. Ja gribi zināt, kāda ir jaunās partneres attieksme pret sasiešanu, anālo seksu, mīlēšanos mēnešreižu laikā un dažādiem fetišiem, pavēro viņas neverbālo komunikāciju! Padomi vīrietim!

Vēro partneri un dari tikai to, kas abiem ir pieņemams!

FOTO: Shutterstock.com

Vēro partneri un dari tikai to, kas abiem ir pieņemams!

Dominēšana un pakļaušanās

Par dominēšanu un pakļaušanos fantazē abi dzimumi, taču realitātē izjūtas var būt atšķirīgas, tāpēc ir svarīgi noskaidrot, kāda ir robeža, kuru nevajadzētu pārkāpt. Uz to var norādīt sievietes vispārējā seksuālā aktivitāte, kaut gan tas ir tikai viens no rādītājiem. Ja viņa ir izdomas bagāta un ieinteresēta mīļākā, visticamāk, būs ar mieru to kādā brīdī pamēģināt. 
Sarkanā gaisma: Pārbaudi, vai partnere iebilst pret sasiešanu un pakļaušanu, maigi, bet cieši saņemot viņas rokas virs viņas galvas, darot kaut ko patīkamu, piemēram, kaislīgi skūpstoties. Vēro partneres seju un reakciju. Ja viņa iebilst pret satvērienu un izskatās izbiedēta, pārtrauc.
Zaļā gaisma: Ja meitene pati ierāda, kā sasienami jūrnieku mezgli, vai gultas tuvumā uzkrītoši atstāj šallīti, jostiņu vai pat rokudzelžus, vari izdarīt diezgan drošu pieņēmumu, ka viņai patiks sasiešana un „spīdzināšana” ar spalvu vai mēli. Pātadziņu bez iepriekšējas saskaņošanas gan nevajadzētu izmantot.
 


Anālās aktivitātes

To, vai meitene parakstās uz anālo seksu, var noteikt jau attiecību sākumposmā. Kas attiecas uz anālo seksu, meitenēm, kurām tas patīk, tas tiešām patīk, un viņas to piedāvās pašas. Tās, kam nav pieredzes vai tā bijusi ne pārāk pozitīva, kautrēsies, un pret šādu partneri jāizturas ļoti uzmanīgi. Būtu nesaprātīgi gaidīt no viņas anālo seksu attiecību pirmajās nedēļās, kad jūs vēl tikai iepazīstat viens otru un mācāties uzticēties. Anālais sekss noteikti ir viena no tēmām, par kuru iepriekš vajag aprunāties. Ja to dara apdomīgi un pareizi, pirmajai reizei lielākoties seko atkārtojums.
Sarkanā gaisma: Pārbaudīt draudzenes noskaņojumu var pavisam vienkārši: pietuvini pirkstu anālajai atverei tā, it kā grasītos to tur ieslidināt. Partnere vai nu izvairīsies un izlocīsies, vai ļausies. Atteikuma gadījumā jums vajadzētu par to parunāt (vai arī tev jāpacenšas ļoti labi pārliecināt viņu „neverbāli” — tikai bez vardarbības). To pašu var pārbaudīt ar mēli, sniedzot viņai orālo seksu. Ja ķermeņa valoda signalizē, ka viņai patīk, droši turpini.
Zaļā gaisma: Ja partnere ļaujas un pievelk tevi sev ciešāk klāt, pieņem, ka viņai tas sagādā baudu — spēle turpinās!
 


Fetiši

Ja tev ir kāds fetišs, agrāk vai vēlāk tas būs jāatklāj arī jaunajai draudzenei. Reakcija ir neparedzama, un atteikumu tu nevēlies saņemt, jo tā ir svarīga tavas seksualitātes daļa. Viss atkarīgs, kāds ir tavs fetišs, — līdz brīdim, kad būsi gatavs to viņai atklāt, var paiet arī vairāki mēneši. Ja tev tīk sūkāt kāju pirkstus un viņai šāda dievināšana patīk, nekādu problēmu. Sarežģītāki un neķītrāki fetiši prasīs plašākus paskaidrojumus. 
Sarkanā gaisma: Pavēro, kā partnere runā par fetišiem, tas norāda uz viņas izpratni par šo tēmu. Ja viņa ņirgājas par fetišistiem, arī tava aizraušanās var sastapties ar neizpratni. Fetišus vislabāk vilkt laukā no skapja tikai tad, kad esi pārliecināts par attiecību nopietnību. 
Zaļā gaisma: Ja viņa ir atvērta un, sarunājoties par fetišiem, jūtas ērti, runā ar viņu par savām vēlmēm, kad esi gatavs. Atliek paļauties, ka viņa pret tavu fetišu izturēsies ar sapratni un cieņu.
 

Reklāma
Reklāma


Kunilings

Tas varbūt izklausīsies mazliet neierasti, taču sievietes joprojām izbrīna vīrieši, kuriem patiesi patīk sniegt orālo seksu. Iemesli var būt visdažādākie, taču fakts, ka kāds blenž uz tavu intīmāko vietu tuvplānā, smaržo un izgaršo to, prasa zināmu pašpārliecinātību, un ne visām meitenēm tā piemīt. 
Sarkanā gaisma: Ja viņa saspiež kopā kājas un neļauj samīļot sevi ar muti un mēli, tam var būt savi iemesli (varbūt pirms mīlēšanās viņa nav bijusi dušā un par to jūtas neērti). Taču tāpat iespējams, ka viņa nepazīst baudu, ko sniedz juteklisks kunilings. Ja sieviete jūtas neērti, viņu nodos saspringums. Viņa var acumirklī pārslēgties uz citu darbību cerībā, ka kājstarpi liksi mierā un pievērsīsies citām ķermeņa daļām. Par to noteikti vajag aprunāties, taču mazliet vēlāk, kad notikušā radītais apmulsums jau būs aiz muguras. 
Zaļā gaisma: Ja partnere neiebilst tavam tuvināšanās mēģinājumam, zaļā gaisma deg zaļāk par zaļu. Izbaudi un sniedz baudu!

 


Sekss mēnešreižu laikā

Jaunās attiecībās pirmo reizi runāt par mēnešreizēm var būt mulsinoši un neērti. Jautājums, uz ko jāatbild abiem partneriem: vai jūs mīlējaties mēnešreižu laikā? Ir sievietes, kurām nepatīk sašmucēties, tomēr vairākums neiebilst pret seksu arī mēnešreižu laikā. Iemesli, kāpēc draudzene var nevēlēties seksu menstruāciju laikā, ir dažādi: smarža, netīrība, sāpes, spēcīga asiņošana u. tml., tāpēc izvēlies sarunai (piedāvājumam) piemērotu laiku, piemēram, uzreiz pēc dušas.
Sarkanā gaisma: Ja draudzene nevēlas mīlēties mēneša „grūtajās dienās”, neuzbāzies. „Nē” nenozīmē atteikumu uz visiem laikiem; iespējams, tas ir „nē” tikai pagaidām. (Ja vien meitenes nostāja nav ļoti kategoriska.) Vienkārši pajautā vēlāk. Mēnešreižu laikā sievietes ir viegli uzbudināmas, jo augstais estrogēna līmenis padara viņas īpaši jutīgas. Ja tu viņu pietiekami labi uzvilksi, viņa nespēs atteikt. 
Zaļā gaisma: Ja nevienam no partneriem nav iebildumu, uz priekšu! Taču izvēlies piemērotu laiku. Sekss mēnešreižu laikā var gadīties arī attiecību sākumposmā, kaut gan prasa zināmu pašpārliecinātību un abu pušu izpratni par organisma dabiskajiem procesiem.

Saistītie raksti