Aprūpes pakalpojumi mājās – jaunas iespējas senioriem

Ikvienam senioram ir tiesības un pilnvērtīgām un skaistām vecumdienām. “MAMA-OK” piedāvā Francijas mājas aprūpes sistēmu, kuras galvenais mērķis ir nodrošināt senioru labklājību viņu pašu dzīvesvietā – gan demences slimniekiem, gan vientuļajiem senioriem. Par piedāvātajiem pakalpojumiem informē “MAMA-OK” projekta vadītājs Kristaps Keišs.

Senioriem, kuri izvēlējušies “MAMA-OK”, tiek nodrošināti aprūpes, ēdināšanas, medikācijas, dzīvesvietas adaptācijas, sociālās stimulācijas un drošības kontroles pakalpojumi.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Senioriem, kuri izvēlējušies “MAMA-OK”, tiek nodrošināti aprūpes, ēdināšanas, medikācijas, dzīvesvietas adaptācijas, sociālās stimulācijas un drošības kontroles pakalpojumi.

Tieši tuvinieki bieži vien ir tie, kuri, rūpējoties par saviem mīļajiem, gados vecākajiem ģimenes locekļiem, izvēlas dažādus mājas aprūpes pakalpojumus. Šādu izvēli izdarot, sirds mierīga kļūst ne tikai pašam senioram, jo nu viņa ikdiena ir atvieglotāka un drošāka, bet arī tuviniekiem. 


Sadarbojoties ar Rīgas domes Labklājības departamentu, šā gada sākumā tika izstrādāts pilotprojekts “Aprūpētā dzīvesvieta”, kuras ietvaros Mama-OK piedāvā padziļinātu aprūpi pie seniora mājās. Senioriem, kuri izvēlējušies “MAMA-OK”, tiek nodrošināti aprūpes, ēdināšanas, medikācijas, dzīvesvietas adaptācijas, sociālās stimulācijas un drošības kontroles pakalpojumi. Uzņēmums piedāvā bezmaksas konsultācijas, kuru laikā klientiem tiek noteikts aprūpes līmenis, sastādīts individuāls aprūpes plāns, kā arī novērtēta dzīvesvieta, lai nepieciešamības gadījumā, veiktu dzīvesvietas pielāgošanu ar specializēto aprīkojumu. 

 

MAMMA-OK klientiem tiek piedāvāts:

Reklāma
Reklāma

Aprūpe mājās. Šo vizīšu laikā, tiek iekļauti dažādi pakalpojumi: dzīvesvietas uzkopšana, ēdienu un citu produktu piegāde, vaļas mazgāšana, ēdiena pagatavošana, higiēnas uzturēšana, palīdzība tualetes apmeklējumos, pastaigu organizēšana, veļas mazgāšana un citi pēc klienta vajadzībām, nepieciešamie pakalpojumi.  
Video vizītes. Sirsnīgas sarunas ir nepieciešamas ikvienam. Šī pakalpojuma ietvaros, aprūpes personāls ik dienu sazinās ar klientiem – izmantojot video vizītes. To laikā tiek vadītas sarunas par senioram interesējošām tēmām, kā arī vingrināta seniora atmiņa. Vienas video vizītes ilgums ir 45 minūtes. 
Ēdināšanas pakalpojums. Uzņēmuma darbinieki savus klientus nodrošina ar siltām pusdienām un vakariņām, tās piegādājot uz mājām. 
Drošības aprīkojuma noma. Lai ikdienas darbus būtu veikt drošāk un vieglāk, senioriem ir iespēja iznomāt tādus drošības aprīkojums kā SOS pogu izsaukumiem un saziņai, automātiskās gaismas, staigāšanas rāmi, dažāda veida pašfiksējošos atbalsta rokturus, funkcionālo galdu, dušas krēslu, kā arī funkcionālo gultu. Tiek piedāvāts arī automātiskais zāļu izsniedzējs, kas ar īpašu skaņas signālu paziņo, ka jāiedzer zāles un automātiski izsniedz izrakstītās zāles pareizās devās. 
Attālināta uzraudzība. Dzīvesvietās iespējams izvietot videokameras, kas darbojas saskaņā ar Datu drošības regulu, neļaujot novērot klienta dzīvi pilnībā, bet tikai fiksējot, vai cilvēks nav nokritis.

 

Apkalpojot Rīgas rajonus, katrā rajonā plānots atvērt aprūpes bāzes, kurās 24/7 mitinās aprūpes personāls, lai jebkurā diennakts laikā nodrošinātu ātru reaģēšanu uz izsaukumiem un palīdzības sniegšanu.

Vairāk informācijas: www.mama-ok.eu