Senioru festivālā “Zelta ritmi” šogad uzstāsies Normunds Rutulis un vairāk nekā 10 senioru kolektīvi

Īpaši senioriem veltītais festivāls “Zelta ritmi” norisināsies 13. jūnijā Esplanādes parkā Rīgā, sākums plkst. 11.00. Šogad gaidāma īpaši krāšņa festivāla programma, kurā uzstāsies senioru kolektīvi no visiem Latvijas novadiem. Ieeja un aktivitātes pasākumā bez maksas.

Īpaši senioriem veltītais festivāls “Zelta ritmi” norisināsies 13. jūnijā Esplanādes parkā Rīgā, sākums plkst. 11.00. Ieeja un aktivitātes pasākumā bez maksas. Foto: Artūrs Martinovs

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Īpaši senioriem veltītais festivāls “Zelta ritmi” norisināsies 13. jūnijā Esplanādes parkā Rīgā, sākums plkst. 11.00. Ieeja un aktivitātes pasākumā bez maksas. Foto: Artūrs Martinovs

Festivāla “Zelta ritmi” mērķis ir iedvesmot dzīvot skaisti, aktīvi un priekpilni neatkarīgi no vecuma, un pasākumu katru gadu apmeklē tūkstošiem pensijas vecuma cilvēku no visas Latvijas. Šogad gaidāma īpaši plaša koncertprogramma; tās ievaddaļā uzstāsies mūziķis Normunds Rutulis, turpinājumā – daudzveidīgi senioru kolektīvi: akordeonisti, līnījdejotājas, vīru kori, vokālie ansambļi, dāmu deju grupas, amatierteātris un citi. 

“Tukuma pilsētas deju kolektīvi ar lielu prieku jau vairākus gadus piedalās senioru festivālā “Zelta ritmi”, jo šis ir viens no retajiem pasākumiem, kur seniori ir ne tikai novērtēti, bet arī godināti. Citos pasākumos diemžēl esam saskārušies ar situāciju, kad prasa kolektīvā piesaistīt jaunākas paaudzes cilvēkus, jo dažs labs no mums it kā esot par vecu,” stāsta Tukuma Kultūras nama retro deju senioru kolektīva “Valsis” un senioru deju kolektīva “Romantika” vadītāja Lidija Ruskule, piebilstot, ka cer uz attieksmes maiņu arī plašākā sabiedrībā. 

 

Paralēli koncertam parka teritorijā gaidāmas izklaidējošas un izglītojošas aktivitātes – varēs izmēģināt spēkus māla trauku veidošanā, Jāņu vainagu pīšanā, gleznošanā un citās radošajās aktivitātēs. Pasākuma ietvaros apmeklētāji varēs veikt arī asinsspiediena mērījumus, saņemt farmaceitu konsultācijas un degustēt vitamīnu dzērienus. Tāpat varēs klausīties speciālistu un “Zelta ritmu” vēstnešu lekcijas. Piemēram, gerontologs profesors Jānis Zaļkalns stāstīs par vientulību un vecumdienām, psihoterapeite Aina Poiša un "Zelts ritmi" vēstnese Sandra Glāzupa – par to, kā pieņemt savu jauno – pensionāra – statusu, sabiedrības veselības speciāliste Ineta Meldere – par Alcheimera slimības profilaksi, acu fitnesa nodarbību vadīs sertificēta dabiskas redzes skolotāja Vija Buša. Festivālā viesosies arī “BENU Aptieka” Goda seniori – aktieri Ilze Vazdika un Leons Krivāns. Kā ikkatru gadu, arī šogad varēs iepirkties radošo senioru “Zelta tirgū”, kur visi gūtie ienākumi no pārdotajiem darbiem paliek to autoriem.

Gaidāma īpaši plaša koncertprogramma; tās ievaddaļā uzstāsies mūziķis Normunds Rutulis, turpinājumā – daudzveidīgi senioru kolektīvi: akordeonisti, līnījdejotājas, vīru kori, vokālie ansambļi, dāmu deju grupas, amatierteātris un citi. 

Turpinot aizsākto tradīciju, arī šajā gadā darbosies brīvdabas fotostudija, kur bildēties īpaši aicināti pāri, kas laulībā dzīvo jau ilgstoši. Brīvdabas fotostudijas apmeklējums ir bez maksas, un savu foto būs iespēja saņemt uzreiz. 

Reklāma
Reklāma

“Festivāls “Zelta ritmi” ir radīts, lai izrādītu cieņu mūsu sabiedrības vecāko paaudzi un aicinātu novērtēt mūsu senioru dzīves gudrību un pieredzi. Lai šo domu nestu plašumā, šogad esam uzrunājuši ikvienu Latvijas pašvaldību atbalstīt savus seniorus, nodrošinot transportu pasākuma apmeklēšanai. Paldies pašvaldībām, kas aicinājumam ir atsaukušās,” saka Latvijas vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. 

“Zelta ritmi” šobrīd Latvijā ir vienīgais īpaši pensijas vecuma cilvēkiem veltītais festivāls Latvijā, un to atzinīgi vērtē gan tā dalībnieki, gan apmeklētāji. 
 
Festivālu “Zelta ritmi” organizē Latvijas vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”. Iespēju radīt aizraujošu un iedvesmojošu pasākumu pensijas un pirmspensijas vecuma cilvēkiem no visas Latvijas jau četrus gadus nodrošina higiēnas preču zīmols “TENA”, lieldrauga statusa godā šogad arī “BENU Aptieka”. Festivālā uzmanība pievērsta ne tikai izklaidei un emocionālajai izaugsmei, bet arī veselībai kopumā un fizisko aktivitāšu nozīmībai. 

Plašāka informācija – www.zeltaritmi.lv. Šajā vietnē atrodami ieteikumi veselīgam dzīvesveidam, vingrošanas pamācības, iedvesmas stāsti, kā arī cita senioriem vērtīga informācija. 

Par senioru festivālu “Zelta ritmi”
Festivāls “Zelta ritmi” notiks jau ceturto gadu, šogad – 13. jūnijā Rīgā, Esplanādes parkā, no plkst. 11.00. Pasākums veidots kā iedvesmas avots un ideju apmaiņas vieta senioriem, lai gūtu jaunu pieredzi un ierosmes pilnvērtīgai un skaistai dzīvei arī sirmā vecumā. Festivāla programma ir daudzpusīga, un tā apmeklējums ir bez maksas. Oficiālā platforma internetā – www.zeltaritmi.lv. Festivālu senioriem “Zelta ritmi” rīko Latvijas vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” sadarbībā ar higiēnas preču zīmolu “TENA” un “BENU Aptieku”. Pasākuma apdrošinātājs: AAS BALTA