Iemāci mazbērniem vārīt pašu lasītu ogu ievārījumu

Vēl jāpaspēj nodot savam mazbērnam tās zināšanas, kuras ir vecmāmiņu pūra lādē. Vasara ir pusē un šogad tā ir īpaši dāsna ar gardo ogu ražu – zemenes, mellenes, avenes, jāņogas, ērkšķogas un ķirši. 

FOTO: Shutterstock.com

Kad ogas ieguvušas savu īsto krāsu un garšu, lūdz talkā mazbērnus un ņem lielos, pītos klūgu grozus. Sapulcini mazās, čaklās rociņas ap krūmu un, jauku sarunu laikā, piepildiet traukus ar gardām ogām, kuras vēlāk savārīt ievārījumā. 

Tu noteikti zini vislabāk, ka agrāk viss garšoja daudz gardāk, jo tika gatavots uz malkas plīts – lēnam un nesteidzoties. Ievārījums, štovētie kāpostiņi un citi mājas labumi tapa visas dienas garumā – no rīta uzvelkot katliņu uz plīti un pēc tam pavelkot maliņā un vakarā no jauna, kad plīts iekurināta, pavelkot katliņu virsū. Ja ir iespēja, tad arī šoreiz izmanto malkas plīti. 

Reklāma
Reklāma

Vienkāršu recepti ogu ievārījuma pagatavošanai vari lejupielādēt.