Iemāci mazbērniem iekurt ugunskuru

Vasara ir brīnišķīgs laiks, lai dotos pārgājienos, iepazītu mežu un putnus un, lai saviem mazbērniem iemācītu ko jaunu. Katrs bērns vēlas piedzīvojumus, izaicinājumus un darīt ko pavisam neierastu.
Iemāci mazbērniem iekurt ugunskuru

FOTO: Shutterstock.com

Ar smaidu sejā un pārliecību, kopīgi iegūstot pieredzi nākotnei, aicini mazbērnus kārtīgā vasaras pārgājienā, līdzi ņemot foliju, kartupeļus, sviestu un sērkociņus. Kad viss nepieciešamais ir sagatavots, varat doties pārgājienā un kopīgi meklēt īstā ugunskura vietu, tādu, kur reiz jau tas ticis darīts.
Kamēr tiek meklēti vissausākie egļu un priežu zari, pastāsti mazbērniem, cik liels spēks ir ugunij, cik daudz posta tā var nodarīt, ja rīkojas neapdomīgi. Lai ugunskura vidi padarītu vēl drošāku, tam apkārt varat salikt akmeņus. Tad no sausajiem zariem un koku mizām izveidojiet piramīdu un tās vidū aizdedziniet sausākos un smalkākos zarus. Kad ugunskurs ir veiksmīgi iekurts, satiniet folijā kartupeļus un ielieciet tos ugunskurā, kur nav atklātas liesmas. Kamēr gatavojas gardās pusdienas, vari pastāstīt par saviem ugunskura piedzīvojumiem un atgadījumiem no bērnības.

Radi patīkamus brīžus sev un mazbērniem, pavadot laiku kopā!

Neaizmirsti! Pirms došanās prom ir jāatceras, ka ugunskurs ir kārtīgi jānodzēš, lai, uzpūšot stiprākam vējam, tas atkal neaizdegtos. To viegli var izdarīt ar smiltīm. 

Reklāma
Reklāma