Pēc 70 gadu ilgušas sarakstes pirmo reizi satiekas divas vēstuļu draudzenes

Mohito, Cropp Town,Tas bija tālais 1947.gads, kad piecpadsmit gadu vecā skolniece Džoisa Vospere no Anglijas Ņujorkas avīzei „Brooklyn Daily Eagle” aizsūtīja sludinājumu, ka meklē vēstuļu draugus Amerikā. Viņai atsaucās tobrīd 14 gadus vecā Eilīna, un sākās draudzība 70 gadu garumā. Mango, Pull&Bear, Bershka, Zara, Apranga

Mūža laikā abu draudzeņu kontakts uz 10 gadiem bija apsīcis, bet tad parādījās internets, un viņas atsāka saziņu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mūža laikā abu draudzeņu kontakts uz 10 gadiem bija apsīcis, bet tad parādījās internets, un viņas atsāka saziņu.

Tagad Džoisai Vosperei ir jau 83 gadi, un britu vecmāmiņa pirmo reizi dzīvē fiziski satikusi Eilīnu, ar kuru kopumā vairāk kā pusgadsimta garumā apmainījušās ar simtiem vēstuļu. Sākotnēji abas pārrunājušas savas pusaudža vecuma notikumus, vēlāk pļāpājušas par vīriešiem, tad nāca ģimenes dibināšanas laiks – vīrs, bērni... Tas viss dokumentēts abu dāmu vēstulēs teju mūža garumā. 

Pēckara gadu grūtībās amerikāniete Eilīna, kurai tagad ir 82, sūtījusi savai draudzenei uz Lielbritāniju arī saldumus un dažādus niekus. Tiesa, vēstuļu plūsma apsīka deviņdesmito gadu sākumā uz 10 gadiem, bet tad lēdijas atkal kopā saveda... internets un dramatiski notikumi Džoisas dzīvē. Nomira viņas vīrs, ar kuru laulībā bija pavadīti 33 gadi, un pensionāre jutusies ļoti vientuļa. Uzzinot, ka draudzene pārdzīvojusi arī sirds operāciju, Eilīna  no Ņujorkas lidoja uz Lielbritāniju, kur mūža draudzenes laimīgi satikušās. 

 

Foto: ekrānuzņēmumi no thedailymail.co.uk

Avots: www.kasjauns.lv

Reklāma
Reklāma