Cilvēks ar zaķu ausīm, klauna degunu un lielu bārdu

Trīs mammamuntetiem.lv lasītājus un viņu ģimenes aicinājām testēt jauno ģimenei draudzīgo Samsung Galaxy S5 tālruni, lai uzzinātu, kā bērniem patīk jaukā Kids Mode vide un pats telefons. 

Fotokamera tiešām Samsung Galaxy S5 ir izcila, stāsta mamma Laura.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

"Fotokamera tiešām Samsung Galaxy S5 ir izcila", stāsta mamma Laura.

Trīs mammamuntetiem.lv lasītājus un viņu ģimenes aicinājām testēt jauno ģimenei draudzīgo Samsung Galaxy S5 tālruni, lai uzzinātu, kā bērniem patīk jaukā Kids Mode vide un pats telefons. 

Testā piedalījās Gints Rudusans un viņa trīs bērni, Laura Bumbiere un viņas ģimenes mazākais vīrietis Gustavs, kā arī mammamuntetiem.lv redaktore Audra Šauere un viņas dēls Noels. 

 

Gints ar savu ģimeni vērtē Samsung Galaxy S5

Gintam ģimenē aug trīs mazi bosiki, kuri mīl rotaļāties ar telefoniem. Viņš ļoti novērtē, ka Samsung Galaxy S5 ir Kids Mode vide jeb bērnu stūrītis: "Ja telefonā tiek lietots bērnu stūrītis, tad to varu dot bērniem nesatraucoties par to, ka tiks veiktas kādas nevēlamas darbības."

Kids Mode ir pieejamas ne tikai spēlītes, bet arī dažādas interesantas programmas, kas ir speciāli pielāgotas bērniem, piemēram, foto kamera, kurai var uzstādīt dažādus efektus (nobildēt cilvēkus ar zaķa ausīm, klauna degunu, lielu bārdu u.tml.). Ginta bērniem šī funkcija sagādājusi lielu jautrību. Gints stāsta: "Ja Kids Mode vidē bērniem paliek garlaicīgi, tad vecākiem ir iespēja to papildināt ar dažādām aplikācijām". Gints norāda uz vienu bērnu stūrīša trūkumu – bērni mēdz galveno pogu turēt nospiestu pārāk ilgi, nevis uzreiz atlaist vaļā, bet programma to ne vienmēr „saprot”.

Gints ar prieku atzīst, ka Kids Mode aplikācija viņam patika, taču viņš to nesaista ar konkrētu telefonu modeli, bet aplikāciju kā tādu. 

Ir labi, ka bērnam telefonā ir sava nodalīta vide, kur tas var droši un nekaitīgi spēlēties. Pat uzņemot foto attēlus un video rullīšus, tie tiek glabāti atsevišķi no „parastajā” vidē uzņemtajiem.

Lielākajiem bērniem (3,5g. un gandrīz 5 g.) ļoti patika saģērbt, pārģērbt un izkrāsot krokodilu, kā arī ierunāt tekstus un klausīties, kā tie tiek atskaņoti dažādās balsīs. Savukārt kopā ar mazāko brāli (8,5mēn.) ar lielu sajūsmu notika kopbilžu uzņemšana – šeit ļoti noderēja telefona priekšējā kamera, jo bērniem bija svarīgi uzreiz ieraudzīt sevi telefona ekrānā."

Telefona baterijas izturība šķita diezgan laba, jo, lai gan tas bija pastāvīgi pieslēgts WI-FI, GPS, kā arī ekrāna spilgtums bija uzstādīts uz maksimālo, tas bija jālādē retāk nekā esmu pieradis ar savu pašreizējo telefonu (Galaxy S2).

Gints novērtēja telefona kameru, jo bildes sanāk labas. Lai gan Samsung ir norādījis, ka šim viedtālrunim ir jauns un uzlabots autofokusa režīms, kura ātrums esot nepārspējams, vairākas bildes bija sanākušas miglainas. Tomēr kamerai Gintu izdevās pārsteigt ar kādu jaunu iespēju – selektīvo fokusu, par ko līdz šim viņš nebija dzirdējis.

Gintam interesanti likās, ka telefonam ir iebūvēts pulsa mērītājs un iespēja papildu iegādāties fitnesa aproci (ko var savienot ar Bluetooth palīdzību).

Noderīga lieta, kas pietrūka iepriekšējam telefonam, ir NFC (kaut vai lai apskatītu e-talona atlikumu)."

Pie trūkumiem Gints norāda arī FM radio neesamību un viedtālruņa cenu, kas viņam šķiet pārāk augsta, lai šobrīd tādu iegādātos.  

 

 

Ģimenes portāla mammamuntetiem.lv redaktore Audra un viņas dēls Noels (3,6 gadi) vērtē ģimenei draudzīgo tālruni

Mammamuntetiem.lv portāla redaktore Audra stāsta: "Mans dēls Noels (3,6 gadi) bija iepriecināts, ka uz laiku ticis pie jauna telefona. Labprāt visiem, kas bija gatavi skatīties, rādīja telefona tehniskās iespējas." 

 

"Līdz šim ikdienā no Noela neesmu slēpusi savu tālruni, esam vienojušies, kuras funkcijas viņš drīkst izmantot un kuras ne. Viņam ir atļauts izmantot fotografēšanas režīmu, bilžu galerijas, internetu un saziņas programmu “WhatsApp”, kalkulatoru, modinātājpulksteni. Nav atļauts – īsziņas, zvanīšanu, e-pastu. Līdz šim nekādi negadījumi nav bijuši." Audra ļoti uzticas savam mazajam vīrietim, tāpēc arī Samsung Galaxy S5 tālrunī nekādus aizliegumus neradīja, parādot arī Kids Mode iziešanas paroli un ļaujot brīvi šiverēties. 

 

Audra uzskata, ka Kids Mode ideja ir ļoti laba un piebilst: "Ceru, ka ar laiku šīs aplikācijas iespējas būs daudz plašākas. Šobrīd bija izveidojusies situācija, ka sākumā Noels nedaudz ar to paspēlējās – apģērba krokodilu, fotografējot cilvēkiem pielika ausis vai acis, bet kopumā ātri vien šajā vidē palika garlaicīgi. Te gan jāņem vērā, ka Noelam telefons bija pieejams, kad vien viņš izrādīja tādu vēlmi. Ja pieņemam, ka ikdienā tas ir vecāku īpašumā, bet bērnam tas tiek iedots brīžos, kad vajag novērst uzmanību, piemēram, sēžot rindā pie ārsta vai dodoties tālākā braucienā, tad šī aplikācija lieliski pildītu savu funkciju. Prasītos, lai caur Kids Mode varētu ieiet internetā. Ja šobrīd tāda funkcija pastāvēja, tad vienkārši nemācējām to atrast," Audra godīgi atzīst.

 

Viennozīmīgi komplimentus varu teikt par telefonā iebūvēto fotokameru. Šīs ir labākās ar telefonu fotografētās bildes, ko esmu redzējusi.

Ielādējot tās datorā, var pamanīt, ka ne vienmēr fotogrāfijai ir pietiekams asums, tomēr pieņemu, ka veltīju pārāk maz laika, lai apgūtu patiešām daudzās kameras funkcijas un iespējas,"  stāsta Audra.

 

Reklāma
Reklāma

Kā mēs rotaļājāmies un vīrs mūs fotogrāfēja ar Samsung Galaxy S5 tālruni!

 

Audra atzīst, ka telefonu nav pārbaudījusi ļoti ekstremālos apstākļos – ūdenī vai smiltīs, tomēr tas vairākas reizes nokrita zemē, bet nekas traks nenotika. Pat neizkrita baterija kā tas notiek vairumam šādu telefonu. Tas pārliecina! 

 

Mammas Lauras ģimenē telefonu testē mazākais ģimenes vīrietis - Gustavs

Gustavs (3.g.) nu jau ir paaudzies, viņš sāk nodarboties ar hakeru lietām, un māk atbloķēt un tikt klāt jebkuram telefonam - testā pārbaudījām,vai jaunais Samsung Galaxy S5 spēj pretoties Gustavam :)

Liels plus bija tas, ka šis telefons arī bez SIM kartes darbojas pilnībā. Līdz ar to Laura ar vīru lejupielādēja daudzas spēles un aplikācijas, kas varētu Gustavam patikt.

 

Laura smejoties stāsta: "Diemžēl vai par laimi, ūdenī šo telefonu nenotestējām. Smiltīs gan trāpīja, bet tas telefonam nekaitēja. Runājot par ēdieniem, vienīgais, kas tika testēts uz telefona, bija saldējums, kas nejauši tika izsmērēts par visu ekrānu, jo Gustavs nesaskatīja, ka saldējums būtu šķērslis, lai neturpinātu spēlēt, " Lauras iepriekšējie telefoni arī bieži vien ir izcīnījuši spageti kaujas.

 

Laura priecīga par Kids Mode vidi: "Tur bērni brīvi var darboties, neizejot ārā un nesasūtot dažādus epastus vai īsziņas. Tikai, kad uzliek paroli, jāizdomā tāda sarežģītāka, jo Gustavam pietrūka ievadīt vienu pareizu skaitli, un viņš jau būtu izgājis no Kids Mode vides. Tā kā domāju, ka nākamgad, kad viņam būs 4 gadi, šī funkcija vairs nenodrošinātu drošību.

 

Arī visi radu bērni, kas tika pie telefona – Kids Mode vides kodu neatlauza,” pieredzē dalās Laura. 

 

Tomēr Lauras dēls Gustavs atklāja arī ne visai patīkamu faktu: "Spēlējot spēles visur ir reklāmas. Tās lec laukā spēles vidū un tiešām ļoti traucē. Protams, uz šīm reklāmām nospiežot, tās aizved tālāk uz mājas lapu utt. Bērns saspiež sazin kur un vairs netiek pie spēlēm. Tās reklāmas tiešām ļoti nepatika."

 

 

Gan Gustavs, gan mamma Laura bija ļoti pārsteigti un priecīgi par kameras iespējām. Mamma saka: "Bet kamera – cepuri nost! Bildes SUPER! Jau pats Samsung Galaxy S5 telefona ekrāns liecina par to, ka bildēm ir jāsanāk labām - spilgts un košs, viss tik ļoti izteikts un redzams. Krāsu intensitāte daudz izteiktākā kā citiem telefoniem.  Bildes ārā sanāk izcilas – neatkarīgi no laika apstākļiem. Sulīgas, es pat teiktu.  Bildes iekštelpās – ne tik sulīgas – viss atkarīgs no gaismas. Citviet sanāca ļoti labas, citviet ne tik labas."

 

Bet nu kamera - cepuri nost! Bildes SUPER!

 

Telefons ir atdots atpakaļ sveiks un vesels, bez jebkādiem kosmētiskiem vai tehniskiem bojājumiem, un Laura apgalvo – telefons IR bērnu drošs. Patīkami pārsteidza arī tas, ka aizmugurējais vāciņš nesaskrāpējās, par spīti tam, ka telefons krita zemē un tika likts somā kopā ar atslēgām. 

 

 

 

 

 

Samsung Galaxy S5 tālrunī ir bērniem īpaši izstrādāta Kids Mode vide, kura ir kā smilšu kaste, kurā pieejamas tikai pašiem jaunākajiem paredzētās funkcijas, piemēram, atraktīvas zīmēšanas un dziedāšanas spēles u.c. Vecākus iepriecinās fakts, ka no Kids Mode izkļūt var tikai ar PIN kodu, tātad bērns nejauši nepiekļūs e-pastiem, sociālajiem tīkliem vai kontaktiem. Turpretī IP 67 sertifikāts padara tālruni drošu pret putekļiem un iekrišanu ūdenī vai smilšu kastē.