Man jau 30. Vēlos vēl kādu bērniņu, bet vīrs nepiekrīt

"Man ir 30 gadi, un manam dzīvesbiedram tikpat. Mums ir 2gadīgs bērniņš, kurš bija ļoti gaidīts un plānots. Tētis ļoti mīl un rūpējas par bērnu. Es viņu varētu nosaukt par ļoti labu tēti. Es ļoti vēlos vēl vienu bērniņu, bet tētis ir kategoriski pret. Esmu daudz mēģinājusi par šo tēmu ar viņu runāt, bet viņš izvairās par to runāt. Saka, nē," savu sāpi ģimenes portālam Mammamuntetiem.lv uztic kāda sieviete. 

Ģimenē jau aug viens bērniņš, bet ļoti ilgojos pēc otra...

FOTO: Marika Eglīte

Ģimenē jau aug viens bērniņš, bet ļoti ilgojos pēc otra...

"Viņš jau sen ir teicis, ka šis ir un būs vienīgais bērns. Viņam esot labi ar vienu, kamdēļ vēl kādu vajag. Ja uzzinātu par otru, viņš būtu ļoti nelaimīgs. Otru viņš nekad nemīlētu tik ļoti, kā pirmo - tik gaidīto bērnu. Viņš jūtoties noguris, jo zina, cik daudz spēka un enerģijas prasa bērns. Tāpat vienmēr ir uzsvēris, ka neesam tik finansiāli stabili nodrošināti, lai gan abiem mums darbs vienmēr ir bijis (esam kopā jau 8 gadus), esam paēduši. Tiesa gan dzīvojam īrētā dzīvoklī, jo kredītu baidāmies ņemt (vairāk jau viņš). 

Daudzi man ir teikuši, lai izdaru sievietes viltībiņu un vienkārši palieku stāvoklī, bet es tā nevaru. Pirmkārt viņš zina, ka regulāri lietoju pretapaugļošanās tabletes, un, ja es paliktu stāvoklī, tad viņš saprastu, ka tā esmu vēlējusies es viena pati. Otrkārt, mana sirdsapziņa neļauj to darīt, jo zinu, ka aiz muguras rīkoties nav labi. Baidos arī tādā veidā sabojāt attiecības. Bet otru bērniņu tomēr gribas.

Vai man jāsamierinās ar to, ka viņš nevēlas vēl vienu bērnu? Gaidīt labākus laikus, bet viņš varbūt tik un tā nevēlēsies vēl vienu? Un ko gan sagaidīsi? Vai tomēr pastrādāt viltībiņu?"

Daudzi man ir teikuši, lai izdaru sievietes viltībiņu un vienkārši palieku stāvoklī, bet es tā nevaru.

 

Atbild personības meistarības trenere Sarmīte Šmite:

"Jums ir ļoti laba un draudzīga ģimene, kurā valda uzticēšanās, rūpes un mīlestība. Jums ir vīrs, kurš uzņēmies atbildību par ģimeni. Viņš noteikti zina, cik lielas iespējas šajā brīdī ir, lai izdarītu izvēli par labu vēl vienam bērniņam. Mēs jau varam klausīties citus cilvēkus, bet lēmums jāpieņem mums pašiem. Galvenais, ka ar šo lēmumu būs pašiem arī jādzīvo. To, ka gribētu izdarīt kādu viltībiņu, patiesībā izklausās kā joks. Bet vai tā ir? Ja mūsu domas materializējas, tad otrs cilvēks neapzinātā līmenī var just, ka īsti godīgi te kaut kas nav. Pazūd uzticēšanās vīram. Ar viņa viedokli noteikti vajadzētu rēķināties, jo mēs taču bērniņu gaidām. Un bērniņš noteikti jūt, vai ir gaidīts vai nē... tas var ietekmēt arī bērna pašvērtējumu.

Reklāma
Reklāma

 

Katram no mums ir iedots tik spēka, cik mums ir. Bet spēku vīrietim var dot dzīves gudra sieviete. Tātad varētu darīt tā, lai viņam būtu vairāk spēka un rastos vēlme radīt otru bērniņu. Uzdodiet sev jautājumus - ko jūs varētu darīt, lai viņš šai domai piekristu un patiesībā pat vēlētos otru bērniņu. 

Ja godīgi attiecamies pret citiem, to arī saņemam. Padomus jau var uzklausīt, bet katram jādomā pašam, jo otrs patiesībā neko nezina, viņš vadās no savas pieredzes. Katram mums tā ir sava. Ieklausieties ko sirds saka, mācieties sievietes dzīves gudrības, esiet atbalsts savam vīram. Domājiet par savu ģimenīti ar lielu mīlestību un viss var notikt pavisam vienkārši... Tas būs kā brīnums, patiess un nesamākslots. Lai jūsu dvēselē vienmēr ir gaiši. Lai vīram ir kur smelties iedvesmu un prieku strādāt savas ģimenes labā. Ļoti daudz ir pašas sievietes rokās, jo tieši sievietei ir dots daudz vairāk enerģijas.

Pieņemiet šo situāciju, kāda tā ir šajā brīdī. Atlaidiet šo domu, jo tai piešķirot pārāk lielu vērtību, varbūt tas ir par šķērsli, lai doma realizētos.

Dzīvojiet, priecājieties par katru dienu, mīliet un notiks tā kā būs jānotiek!"