100 "tautas kalpiem" kopā ir 185 bērni. Daudz vai maz?

Turpinot sekot demogrāfiskajai situācijai Latvijā, portāls mammamuntetiem.lv apkopoja datus par bērnu skaitu Saeimas deputātu ģimenēs. Redakcijas skatījumā, cipari nemaz tik iepriecinoši nav - 100 deputātiem ir 185 "atvašu". Valdības sastāva demogrāfiskā bilance ir pozitīvāka. 

Bērni ir valsts nākotne. Kā pret šo jautājumu attiecas Saeimas deputāti?

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

Bērni ir valsts nākotne. Kā pret šo jautājumu attiecas Saeimas deputāti?

Tiesa, daļa no 100 "tautas kalpiem" vēl ir gados ļoti jauni, tādēļ bērnu radīšana viņiem vēl priekšā. Bērnu nav septiņiem Saeimas frakcijas "Saskaņas centrs" (SC) deputātiem - Valērijam Agešinam, Marjanai Ivanovai-Jevsejevai, Viktoram Jakovļevam, Ivanam Klementjevam, Vladimiram Reskājam, Ivaram Zariņam un Igoram Zujevam, diviem "Reformu partijas" deputātiem - Inesei Lībiņai-Egnerei un Jurim Viļumam, vienam Nacionālās apvienības (NA) "Visu Latvijai!" - Tēvzeimei un Brīvībai/LNNK" deputātam - Eināram Cilinskim, kā arī deputātei Rasmai Kārkliņai no "Vienotība" fracijas un četriem neatkarīgajiem deputātiem - Jānim Junkuram, Dāvim Staltam, Jānim Upeniekam un Viktoram Valainim.

 

5 bērni ir trīs deputātiem

Ar pieciem bērniem var lepoties NA deputāts Imants Parādnieks, kuram ir 4 dēli un viena meita. Vēl 5 bērnus radījis "Vienotība" deputāts Jānis Reirs. Viņam ir trīs meitas un divi dēli. Tāpat 5 bērni aug "Vienotība" frakcijas deputāta Andra Buiķa ģimenē. Deputāts var dižoties ar trim meitām un diviem dēliem.

 

8 deputātiem - četri bērni 

Četrus bērnus audzina vai ir jau izaudzinājuši astoņi deputāti - Dzintars Rasnačs (NA), Vineta Poriņa (NA), Dzintars Kudums (NA), Aleksejs Loskutovs (Vienotība), Ingmārs Čaklais (Vienotība), Inguna Rībena (Vienotība), Inita Bišofa (Reformu partija) un Mihails Zemļinskis (SC). 

 

Populārākais modelis - 2 bērni

Visvairāk deputātu ģimenēs aug pa diviem bērniem, bet trīs bērni ir 15 deputātiem. Divi bērniņi ir 34 deputātiem. Arī viens bērns ir daudzās "tautas kalpu" ģimenēs.

Portāls mammamuntetiem.lv šos datus par bērnu skaitu deputātu ģimenēs ieguva, pētot Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtās valsts amatpersonu deklarācijas. Iespējams, atsevišķiem deputātiem šajā laikā, kopš tās iesniegšanas, ir kaut kas mainījies dzīvē. Piemēram, kāda deputāte bērniņu bija piemirsusi norādīt savā deklarācijā, un tikai pēc mammamuntetiem.lv tālruņa zvana, viņa to atminējās un solīja deklarāciju izlabot.

 

Visvairāk bērnu ir NA frakcijas deputātiem 

Reklāma
Reklāma

Ja rēķina pavisam vienkārši - matemātiski, tad visvairāk bērnu ir NA frakcijas deputātiem - vidēji katram 2,3 bērni. "Nacionāļi" parlamentā ir pārstāvēti ar 13 deputātiem un viņiem kopā ir 31 bērns.

Otrajā vietā bērnu skaita ziņā ir "Vienotība" - vidēji uz katru 2,2 bērni. "Vienotībai" ir 20 deputāti, kuriem kopā ir 45 bērni.

Trešo vietu gandrīz vienādi dala Reformu partija (RP) un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) - uz katru deputātu pa 2 bērneļiem. RP ir 16 deputāti, kuriem ir 31 bērns, bet ZZS 13 deputātiem ir 27 bērni.

Turpretim 31 SC frakcijas deputātam kopumā ir 46 "atvases".

 

Anna un Marija - populāri vārdi gan latviešu, gan cittautiešu ģimenēs

Sieviešu vārdi Anna un Marija ir gana populāri gan latviešu, gan cittautiešu ģimenēs, taču zēnu vārdi gan visbiežāk izvēlēti pēc tautības. Latviešu tautības deputāti saviem bērniem izvēlējušies gan senākus vārdus, gan arī pašreiz modē esošus, kas ir visai starptautiski. Daudzi deputāti bērniem devuši divus vārdus. 

 

Zēniem izvēlētie vārdi:

Olivers, Ernests, Ivo, Nauris, Mārtiņš, Aleksandrs, Krišjānis, Reinis, Rūdolfs, Valters, Marts, Jēkabs, Kārlis, Kristofers, Rihards, Imants, Helvis, Hārdijs, Roberts, Emīls, Jānis, Rolands, Alekss, Artis, Artūrs, Tomass, Guastavs, Ilmārs, Pēteris, Vladislavs, Staņislavs, Sergejs un vēl daudzi citi - tik dažādi ir deputātu dēlu vārdi.

 

Meitenes nosauktas šādos vārdos:

Asnāte, Estere, Sofija, Elīza, Marta, Līva, Andreta, Paula, Liene, Anna, Marija, Māra, Emīlija, Maija, Darja, Jana, Alina, Nika, Jeļena, Ļera, Kristiāna, Beāte, Patrīcija, Santa, Kristīne u.c. - lūk, deputātu meitu vārdi.

 

Par to, cik demogrāfiski aktīva ir mūsu valdība, lasiet šeit