Mūsu vēl nepiepildītais sapnis - sapņojam par kuplu mazbērnu pulciņu

"...mūsu vēl nepiepildītais sapnis - ļoti, ļoti sapņojam par kuplu mazbērnu pulciņu, jo mums pietiek mīlestības, sirds siltuma un maiguma, ko varam dāvāt viņiem. Atradu atbildi - sapnis ir domu augšāmcelšanās!," raksta Ilga, Māmiņdienas stāstu konkursa “Par ko sapņo sievietes” dalībniece.

...– ļoti, ļoti sapņojam par kuplu mazbērnu pulciņu, jo mums pietiek mīlestības, sirds siltuma un maiguma, ko varam dāvāt viņiem.

FOTO: Dana Romaņuka, http://www.photokidz.lv/

...– ļoti, ļoti sapņojam par kuplu mazbērnu pulciņu, jo mums pietiek mīlestības, sirds siltuma un maiguma, ko varam dāvāt viņiem.

 

"Sapnis. Kas tas ir?

Kad biju maza meitene, sapņoju, ka man būs māsiņa, kuru auklēšu, mīlēšu, aizsargāšu, jo brāļi man jau bija. Kādu nakti mūsu dzīvoklīti piepildīja mazas meitenītes skaļi brēcieni. Urrā, vecmamma pie manas gultas pienesa mazu vīstokli un teica - re, šī ir tava mazā māsiņa.

Skolas laikā sapņoju, ka izmācīšos un būšu skolotāja. Nu jau gandrīz 30 gadus strādāju pirmsskolas iestādē un palīdzu mazajiem iepazīt pasauli, saprasties vienam ar otru, rotaļāties, lasīt, rakstīt, rēķināt, dziedāt un dejot, kā arī daudz ko citu, kas mūsdienu straujajā ritmā nav laika bērnu vecākiem.

 

Vēlāk sapņoju par staltu puisi, kurš būs sirsnīgs cilvēks, ar ko kopā vīt mūsu ģimenes ligzdiņu, mums noteikti būs vismaz trīs bērniņi un pirmā noteikti būs meitene. Kādā aukstā agra pavasara dienā ieraudzīju tādu cilvēku un sapratu - tas ir viņš.

 

Tad kopā sapņojām par bērniņu, taču manu puisi iesauca dienestā, bet bērniņš jau bija pieteicies. No tālās Gruzijas ceļoja sapņu vēstules - sapņojām kopā par to, kā meitiņu sauksim, kāda viņa izskatīsies, kā audzināsim. Mūsu mīlestības zieds uzplauka - pieneņu ziedēšanas laikā piedzima maza mīlulīte. Abas ar meitiņu katru dienu samīļojām tēta bildi, sabučojām un sapņojām par dzīvi kopā, kad tētis atgriezīsies no 3 gadu garās prombūtnes. Kad meitiņas tētis pārnāca, viņa jau skrēja pretī un teica - teta mājās.

 

Pēc laiciņa piedzima puisītis, tēvs par dēlu bija ļoti lepns, kā nekā dzimtas turpinātājs.Trešais bērniņš tomēr mums nebija lemts, jo ne jau visi sapņi piepildās…Diemžēl…


Ar vīru vienmēr esam saviem bērniem bijuši paraugs, mācījuši būt labiem cilvēkiem, un tas mums ir izdevies. Dēls studē, ir labs uzticīgs un sirsnīgs draugs savai meitenei, viņi draudzējas jau no 10.klases. Meita studēja, strādāja, apprecējās, piepildījās tēva sapnis vest meitu baznīcā pie altāra un nodot, un uzticēt savu bērnu cilvēkam un cerēt, ka tas ir  uz mūžīgiem laikiem, taču šoreiz jāatzīst - sapnis saplīsa kā ziepju burbulis. Viņi tomēr nebija īstie viens otram. Tagad sapņojam par to, lai meitas dzīve nokārtojas tā pa īstam un šoreiz satiktais cilvēks būtu arī mūsu mazbērniņu tētis.

Reklāma
Reklāma

 

Un tas arī ir mūsu vēl nepiepildītais sapnis – ļoti, ļoti sapņojam par kuplu mazbērnu pulciņu, jo mums pietiek mīlestības, sirds siltuma un maiguma, ko varam dāvāt viņiem. Atradu atbildi- sapnis ir domu augšāmcelšanās!".

 

Iesūtījusi Ilga, Māmiņdienas stāstu konkursa “Par ko sapņo sievietes” dalībniece

 

Piedalies Māmiņdienas stāstu konkursā "Par ko sapņo sievietes?" arī Tu!

Māmiņdienas stāstu konkursa balvās:

ielūgumi uz itāliešu dziedātāja Toto Cutugno koncertu

dāvanu kartes Ls 20 vērtībā suši restorānā "Sushi & Wok "