Kā tikt galā ar pelējumu?

Pelējums mājā ir viena no mūsu platuma grādu problēmām. Kā tikt ar to galā, stāsta "SOL Latvia" kvalitātes vadītāja Anita Vidiņa.

FOTO: Marika Eglīte

Ir daudz no saimnieces neatkarīgu apstākļu, kāpēc mājā iemetas pelējums jeb sēnīte, bet lielākoties tās ir sekas nepareizai rīcībai. Ar pelējumu cīnīties ir grūti, tādēļ ieteicams ievērot profilaktiskos pasākumus vēl pirms tas parādījies.


Pelējuma sēnītei ļoti patīk mitrums un siltums, tādēļ lielākoties tā veidojas grūti vēdināmās vietās, piemēram, dušas kabīnēs, paketlogu palodzēs, skapjos. Dušu ieteicams regulāri izskalot vai izmazgāt, un pēc tam noslaucīt sienas, kā arī ar silikonu apstrādātās vietas. Arī palodzes regulāri nepieciešams mazgāt un noslaucīt. Savukārt skapjus ir nepieciešams regulāri izvēdināt, turklāt tajos nedrīkst likt mitras drēbes.


Cīnoties ar pelējumu, lieti noderēs tīrīšanas līdzekļi ar hloru. Vēlams jau pirms pelējuma sēnītes rašanās „bīstamās” vietas, kur varētu veidoties pelējums, mazgāt ar līdzekli, kam pievienots hlors. Informācija par hlora klātesamību ir norādīta uz iepakojuma.
 

Reklāma
Reklāma