Draugs strādā bārā un regulāri piedzeras. Kādu padomu varat dot?

Raksta saturs nav piemērots auditorijai, kas jaunāka par 18 gadu vecumu. 

Vīrietis strādā par bārmeni un katru nedēļas nogali pārdzeras. Tādu stāstu mammamuntetiem.lv iesūtījusi kāda lasītāja, lūdzot padomu, kā savu vīrieti atgriezt pie "skaidras apziņas". Attiecības abu starpā esot ļoti labas, vienīgā problēma - alkohols.   

Mans vīrietis ir bārmenis, strādā pa naktīm klubā. Un katras pēdējās darba dienas noslēgumā viņš nāk mājās rāpus.

FOTO: Marika Eglīte

"Mans vīrietis ir bārmenis, strādā pa naktīm klubā. Un katras pēdējās darba dienas noslēgumā viņš nāk mājās ''rāpus''.

"Dzīvoju ar savu vīrieti jau 3 gadus, attiecības ir patiešām labas, esmu ļoti apmierināta ar attiecību stāvokli. Bet ir patiešām liels BET. Mans vīrietis ir bārmenis, strādā pa naktīm klubā. Un katru 7dienu (pēdējās darba dienas noslēgumā) viņš nāk mājās "rāpus" un minimums 4 stundas vēlāk nekā darbs beidzas. Ir pat bijuši gadījumi, ka 12 stundu garumā viņš kaut kur dzerstās, atslēdzās savā darba vietā/autobusā un tikai tad pārnāk mājās. Protams, noguļ vairākas stundas, pamostas, vēl dzērumu neizgulējis, un dažreiz pat turpina. Vārdu sakot, problēmas ar alkoholu. Arī draugi viņam mīl iedzert, pat ļoti... Un mēdz būt tā, ka regulāri pēc darba viņu sāk saukt satikties, un viņš visu savu dzeršanu turpina tālāk. Protams, es saprotu, ka pēc darba cilvēks jūtas noguris, grib atpūsties.." raksta kāda lasītāja. 

Protams, ka var mazliet iedzert ar draugiem, pasēdēt pēc darba, bet viņš tā MAZLIET nemāk!

Reklāma
Reklāma

"Dēļ šīs padarīšanas esmu pat ar mantām gājusi pie vecākiem padzīvot, bet šajā laikā viņš nodzēra 4 dienas bez apstājas (4 diennaktis), līdz brīdim, kad es nenoturējos un kā muļķe aizgāju viņam pakaļ, lai izrautu no tās šausmas ārā... Un ziņas šo 4 dienu laikā, protams, arī viņš nedeva, jo viņš aizdzēries, draugi apkārt. PROTAMS, ka jūtos smagi nevajadzīga. Protams, ka turpinu to visu saglabāt, jo mīlu viņu, un viņš ir patiešām superīgs un mīļš cilvēks, BET alkohols un draugi, bieži vien, šķiet, ka ir pirmajā vietā. Jā, esmu centusies ar viņu to visu izrunāt, viņš vienmēr saka, ka patiešām ļoti mīl mani, ka viņš tiešām vēlas to visu turpināt un centīšoties mainīties... Es bieži viņam piedāvāju - varbūt tomēr visu apturēt un tad viņš varētu turpināt visu, ko viņš dara bez manis... (protams, ne jau pārmetot), bet viņš neparko nav ar mieru. Es ļoti vēlos, lai kaut kas šajā ziņā mainītos uz labo pusi...
Par kodēšanu... Viņš vienmēr ieminas, ka pats var tikt galā un, ka viņš neesot nekāda mašīna, lai viņam varētu ko tādu izdarīt. Vārdu sakot... ceru uz atsaucību... Un bez apvainojumiem :( Gaidu jūsu viedokli :(".